Bratteborg blir platsen för Elmia Wood 2021


2019-03-14

Nu är det klart att Elmia Wood 2021 äger rum i skogarna vid Bratteborgs gård, 30 km söder om Jönköping. Området har allt som behövs för att genomföra skogsmässor av högsta kvalitet. Dessutom är det ett stort område med utvecklingspotential inför 2021.

Mässområdet vid Bratteborgs gård har en infrastruktur som motsvarar högt ställda krav när det gäller in- och utfartsvägar, parkeringsytor, mark för montrar och skog för demonstrationer, liksom servicefunktioner för el, wifi och bredband.

– Vi ser fortsatt en tillväxtpotential för skogsmässorna och vi kommer att satsa på att få ännu fler internationella besökare och utställare till Elmia Wood, 18-21 maj år 2021, säger Mattias Pontén, projektledare för Elmias skogsmässor. Avtalet ger oss tillgång till både yta och avverkningsskog för att klara en internationell expansion.

En skogsmässa mitt i skogen
Bratteborgs gård är en stor fastighet. Elmia använder drygt 150 hektar skogsmark och öppna ytor. Avtalet omfattar delar av områden som inte har använts tidigare, och det skapar utrymme för att förnya mässan inför Elmia Wood 2021. Med ny teknik kommer precisionsskogsbruket.

Skogsbruket har tidigare fokuserat på bestånd och hektar, nu har vi data om alla 47 000 enskilda träd på vårt mässområde. Det innebär att det finns gott om avverkningsskog även för kommande mässor, där maskiner och utrustning kan demonstreras och testas i skoglig miljö.

– Exakt vilken utvecklingspotential eller vilka eventuella förändringar Elmia planerar för området inför kommande mässor håller vi hemligt. Först ska vi genomföra SkogsElmia i 6-8 juni 2019, avslutar Mattias Pontén.

Bakgrund
Det nuvarande avtalet avslutas i med att SkogsElmia genomförs vid Bratteborg 6-8 juni 2019. Sandahlsbolagen och Elmia AB har tecknat nytt avtal som ger Elmia möjlighet att arrangera ytterligare två mässor på Bratteborgs gård, med början 18-21 maj år 2021 då Elmia Wood genomförs.

Hitta till Bratteborg.Källa: Elmia


Skriv ut

Mest lästa

Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se