Ferry Svan ny nordisk mästare i Timbersports


2019-08-26

Ferry Svan är ny nordisk mästare i Timbersports.
Bild: STIHL TIMBERSPORTS
Ferry Svan är ny nordisk mästare i Timbersports.

Nu kan Ferry Svan titulera sig nordisk mästare i Timbersports. Efter lördagens Nordiska Mästerskap i norska Dølemo kunde dalasonen äntligen ställa sig överst på prispallen. Nu börjar han ladda inför ett eventuellt VM i Prag i november och morgondagens lag-NM där han tillsammans med de andra svenska atleterna har stor chans till att slå nytt svenskt rekord.

Ferry Svan är ny nordisk mästare i Timbersports. Under tävlingarna i norska Dølemo lyckades han prestera i flertalet grenar med bland annat två nya personliga rekord i grenarna Springboard och Single Buck.

– Det känns fruktansvärt bra! Jag hade en revanschlust från förra helgens tävlingar i Trollhättan och inför dagens tävlingar hade jag en bra känsla i kroppen, sa en känslosam Ferry Svan.

Både diskvalificeringen och en andraplats i förra helgens tävlingar samt fjärdeplatsen i fjolårets Nordiska Mästerskap har byggt revanschlusten och gjort att Ferry har tränat hårdare än någonsin för att kunna ta hem mästartiteln.

Nästa steg i Ferrys tävlingskarriär kan bli en plats i VM-finalen dit endast de tolv bästa atleterna i världen kvalificerar sig baserat på tider. I skrivande stund är Ferry bästa europé och har därför stora chanser att få tävla och representera Sverige.
– Det känns lite overkligt faktiskt. Nu är nästa fokus VM oavsett om jag kvalificerar mig eller inte. Men först ska jag njuta av dagen, säger Ferry.

Tidigare nordiska mästarna Calle Svadling, Hans-Ove Hansson och Pontus Skye var alla sugna på att kamma hem mästartiteln. Hans-Ove Hansson som är svensk lagkapten och även den atlet som har längst tävlingserfarenhet i Norden tog en andraplats. Medan Pontus Skye och Calle Svadling placerade sig på en tredje respektive sjätteplats.

Under söndagen var även lag-NM och Ferry tar i och med lördagens förstaplacering, en plats i Sveriges förstalag. Målet är ett nytt svenskt lagrekord och att bli nordiska mästare i lagtävlingen. Sverige ställer upp med två lag, ett första- och ett andralag. Morgondagen bjuder även på Nordiska Mästerskapen i Rookie-klassen där svenske Emil Hansson, bronsmedaljör från årets Rookie-VM, deltar och förväntas att ta hem titeln för andra året i rad. 

Resultat individuella Nordiska Mästerskapen
1. Ferry Svan, Sverige
2. Hans-Ove Hansson, Sverige
3. Pontus Skye, Sverige
4. Vebjørn Sønsteby, Norge
5. Ole Ivar Lierhagen, Norge
6. Calle Svadling, Sverige
7. Johannes Eriksson, Sverige
8. Ole Magnus Syljuberget, Norge
9. Ole Sundsdal, Norge
10. Jon Arne Borg Engø, Norge
11. Samuel Hell, Sverige

Datum och tid Nordiska Mästerskapen
Söndag 25 augusti: Rookie-NM och lag-NM, klockan 10.50.

Sveriges förstalag
Ferry Svan
Emil Svensson
Pontus Skye
Johannes Eriksson

Sveriges andralag
Hans-Ove Hansson
Calle Svadling
Emil Hansson
Samuel HellKälla: STIHL


Skriv ut

Mest lästaTommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se