Internationellt intresse för Olofsfors rosa band


2019-05-10

Rekordbelopp till cancerforskning. Olofsfors Kjell-Erik Åström överlämnar diplomet till Indrek Reisenbuk, MFO OÜ som i höstas ropade hem rosa bandet.
Bild: Olofsfors
Rekordbelopp till cancerforskning. Olofsfors Kjell-Erik Åström överlämnar diplomet till Indrek Reisenbuk, MFO OÜ som i höstas ropade hem rosa bandet.

Ytterligare donation till cancerforskning. Olav Arus från Valma Saeveski OÜ som köpte rosa bandet från Indrek Reisenbuk, MFO OÜ.
Bild: Olofsfors
Ytterligare donation till cancerforskning. Olav Arus från Valma Saeveski OÜ som köpte rosa bandet från Indrek Reisenbuk, MFO OÜ.

2018 års rosa band väckte stort intresse på den mässa i Estland där bandet har visats. MFO OÛ, vinnaren av den senaste auktionen ville skapa ett internationellt intresse och engagemang för att stödja forskning av cancer. De har därmed sålt bandet vidare med målet att donera hela summan igen till cancerforskning i Estland.

– Vi tycker detta är ett fantastiskt initiativ av Olofsfors och en unik möjlighet för oss att göra något för cancerforskning även i Estland, säger Indrek Reisenbuk, VD för MFO OÜ.
– Vi ska sälja bandet vidare och skänka pengarna till någon typ av cancerforskning.

Det band som auktionerades ut är ett Olofsors CoverX band, ett band som passar deras förhållanden utmärkt och uppfyller behovet av bärighet med liten markpåverkan berättar Daniel Domeij, Försäljnings- och Marknadschef för Olofsfors skog som varit på plats under hela mässan.

Maamess är den största skogs- och jordbruksmässan i Estland med mellan 45 000-50 000 besökare på tre dagar.

– Det intresse som bandet fått i Estland är över all förväntan säger Domeij. TV 3 och lokal TV har varit på plats och gjort reportage och det är många som tagit bilder, fortsätter Domeij.

Olofsfors, den ledande tillverkaren av skogsmaskinsband i världen, har sedan 2010 auktionerat ut ett par rosa band till förmån för bröstcancerforskningen. Närmare 800 000 kr har sedan starten samlats in.

– Att vi nu lyckats lyfta detta även utomlands, fått fler att engagera sig för detta viktiga ändamål, känns fantastiskt roligt, säger Domeij.

Innan mässan sista dag var över hade MFO OÜ sålt bandet vidare till entreprenören Olav Arus på företaget Valma Saeveski OÜ. Kunden som har tre skördare och åtta skotare är verksam både i Estland och Sverige, köpte bandet av personliga skäl.

– Det är viktigt för mig personligen att stödja cancerforskningen. Min mamma gick bort i cancer för tre år sedan berättar Olav Arus.

Bandet såldes för 9 000 euro och MFO OÜ kommer oavkortat att skänka dessa pengar till stiftelsen ”The gift of life”, vars främsta uppgift är att stödja cancerpatienter ekonomiskt. Det kan vara i form av moderna mediciner eller behandlingar till familjer som inte själv har råd. Stiftelsen kom till genom grundarens egna kamp mot cancer, för att ge de sjuka hopp och en möjlighet till ett längre liv.



Källa: Olofsfors

Skriv ut





Mest lästa











Tommen gram







Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se