Kesla lanserar en ny generation av KESLA-aggregat för gallring


2020-11-17

Doosan och KESLA 19RH-II.
Bild: KESLA
Doosan och KESLA 19RH-II.

Prosilva S3 och KESLA 21RH-III.
Bild: KESLA
Prosilva S3 och KESLA 21RH-III.

De helt nya skördaraggregatsgriparna KESLA 19RH-III och 21RH-III representerar den senaste teknologin på marknaden i såväl konstruktion som material och funktion. Med de nya modellerna stärker Kesla sin position som marknadsledande tillverkare av basmaskinsoberoende skördaraggregat.

De nya modellerna 19RH-III och 21RH-III kan tack vare den modulära konstruktionen enkelt optimeras till olika förhållanden, träslag och basmaskiner.

– Vår strategi som marknadsledande oberoende tillverkare skördaraggregat leder oss att utveckla produkterna så att de fungerar optimalt med de annorlunda basmaskinernas hydraulik- och styrsystem, säger Mika Tahvanainen, direktör för logging maskiner business. – Det är just detta som gör Kesla till en överlägsen partner för tillverkare av grävmaskinsbaserade skördare och de skördartillverkare som inte har egna skördaraggregat i sortimentet.


Ännu mer robust konstruktion även i gallringsgripar
De nya modellernas rammoduler bearbetas i ett stycke efter svetsning och de rörliga delar som matarvalsarnas armar och kvistningsknivar, är gjutna. På så sätt uppnås en helt ny nivå vad gäller konstruktionens dimensionsoggrannhet. Detta ökar ytterligare livslängden på KESLA-aggregats konstruktion, som redan är känd för att vara utmärkt. Det ger även bättre driftsegenskaper.

De axlarna och lagren av vals armarna, kvistknivarna och tilt är lika grova som i konkurrenternas aggregat i större storleksklass, vilket betyder att den mekaniska hållbarheten i de nya aggregaten är i toppklass.

Vad gäller ramkonstruktionen och hydrauliken bygger de nya modellerna i stor omfattning på samma lösningar som KESLA-sortimentets stora modeller 27- 30RH-II, som är kända som pålitliga och hållbara arbetsmaskiner i hela världen. Resultatet är därmed marknadens sannolikt enda aggregat i denna storleks- och viktklass som är hållbar nog för att användas i barkning av eukalyptus- och akaciaträd, vilket ställer höga krav på maskiner.


Beröm för pålitligheten och den låga energiförbrukningen
De nya aggregatmodellerna har särskilt berömts för sin pålitlighet och den låga energiförbrukningen. Den viktigaste faktorn vad gäller pålitligheten är den nya konstruktionen som effektivt skyddar aggregatets cylindrar och slangar utan nackdelar för servicen. Viktiga faktorer för energieffektivitet är den rymliga hydrauliken och Keslas unika progressiva geometri av matningsvalsar som bidrar till att maximera grip och minimera friktionen vid processing.


Noggrant testade aggregat
På grund av de högt uppsatta målen för kraft/vikt-förhållandet hos de gripar som nu lanserats, har det nollserie testats exceptionellt länge både inom barkning på plantager i tropiska regioner och vid gallringshuggning i hemlandet, på många olika slags basmaskiner. Marknadens viktigaste skogsbolag som förvaltar plantager har deltagit i testningen med noggrant uppföljning.

Skördaraggregatgripen KESLA 19RH-III har en bakre kvistningskniv och dess vikt utan tilläggsutrustning är 680 kg. Den korta modellen med tre knivar hanterar effektivt även krokiga träd och passar tack vare den något lättare vikten på basmaskiner där vikten av aggregat är kritiskt. Modellen 21RH-III med dubbla bakre kvistningsknivar väger 720 kg utan tilläggsutrustning. Modellen med fyra knivar är som bäst i hanteringen av något grövre träd. Utrustningen påverkar naturligtvis totalvikten. Den maximala öppningen på matarvalsarna i båda modellerna är 42 cm, den största kapningsdiametern är 54 cm.

Griparna lämpar sig för både första och senare gallringar samt för processing på eukalyptus- och akaciaplantager, med eller utan barkning.

KESLA 19RH-III och 21RH-III lanserades i April 2020. Kundleveranserna av de nya modellerna börjar under sommaren 2020.Källa: Kesla Oyj

Skriv ut

Mest lästa

Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se