Kristina Ferenius ny CFO i Sveaskog


2020-06-30

Kristina Ferenius, tillträdande CFO Sveaskog.
Bild: Specialfastigheter Sverige
Kristina Ferenius, tillträdande CFO Sveaskog.

Hannele Arvonen, vd och koncernchef Sveaskog.
Bild: Sveaskog
Hannele Arvonen, vd och koncernchef Sveaskog.

Kristina Ferenius har utsetts till ny CFO, Chief Financial Officer, på Sveaskog. Hon kommer närmast från tjänsten som vice vd och CFO på Specialfastigheter Sverige. Hon ersätter nuvarande CFO, Per Matses, som övergår till en rådgivande roll för Sveaskogs ledning.

Kristina Ferenius kommer närmast från statliga Specialfastigheter Sverige där hon varit vice vd samt CFO. Kristina har tidigare bland annat varit ekonomichef på Huge Fastigheter, CFO på Enaco, Business Controller på Coor Service Management samt CFO på Skanska Guest Relocation.– Jag är mycket glad att Kristina blir en del av Sveaskog och vår koncernledning. Hon har en mångårig och bred erfarenhet av ekonomistyrning, finanshantering samt affärs- och verksamhetsutveckling från olika chefsbefattningar. Med en gedigen arbetslivserfarenhet från privata företag, börsbolag, riskkapitalbolag, kommunala bolag samt statlig verksamhet blir Kristina ett värdefullt tillskott till Sveaskog, säger Hannele Arvonen, vd på Sveaskog.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Sveaskog, och att få bidra med min kompetens och mina erfarenheter. Bolaget har gjort en fantastisk resa när det gäller hållbarhet, innovation och finansiell utveckling. Jag vill tillsammans med mitt team fortsätta att utveckla Sveaskog som Sveriges största skogsägare, säger Kristina Ferenius.

Kristina tillträder sin befattning senast den 1 januari 2021. Hon kommer att rapportera till vd och ingå i koncernledningen.


Källa: Sveaskog


Skriv ut

Mest lästaTommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se