Liverpool står som värd för VM i Timbersports


2018-08-20

Calle Svadling representerade Sverige under VM 2017 i norska Lillehammer.
Bild: STIHL Timbersports
Calle Svadling representerade Sverige under VM 2017 i norska Lillehammer.

För första gången någonsin står Storbritannien som värd för ett världsmästerskap i Timbersports. När tävlingarna avgörs i Liverpool, England, 19–20 oktober ska atleter från hela världen göra upp om den prestigefyllda världsmästartiteln i Timbersports.

Det blir säkert en adrenalinfylld och nagelbitande säsongsavslutning när årets världsmästare ska koras i Liverpool i oktober. De tolv främsta atleterna i världen tävlar om vem som ska ta över titeln från den regerande världsmästaren Jason Wynyard från Nya Zeeland. I de senaste mästerskapen i Lillehammer tog nya zeeländaren sitt nionde VM-guld i de individuella tävlingarna och tävlar i år för att erövra sin tionde världsmästartitel.
Nya Zeeland tog även hem lagtävlingen i fjol och får bland annat möta de tidigare mästarna Australien som är sugna på revansch efter en tredjeplats i Lillehammer.

Världsmästerskapen i Timbersports avgörs den 19 och 20 oktober med lag- respektive individuella tävlingar i Echo Arena i engelska Liverpool. I de individuella tävlingarna ska de tolv främsta atleterna hugga och såga sig fram till prispallen. I lagtävlingen ska 22 lag göra upp om förstaplatsen. Svenska landslaget kommer tävla mot förhandsfavoriter som USA, Kanada, Tyskland, Australien och Nya Zeeland. Det svenska landslaget tas ut av lagkapten Hans-Ove Hansson närmare mästerskapet. Källa: STIHL


Skriv ut

Mest lästa
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se