Logset får kanadensisk "dotter" i maj


2019-04-16

På fotot från vänster: Jari-Pekka Ylikoski, Johanna Sereda och Pascal Réty.
Bild: Logset
På fotot från vänster: Jari-Pekka Ylikoski, Johanna Sereda och Pascal Réty.

I maj 2019 grundar Logset Ab ett dotterbolag med namnet Logset Inc. i Ottawa, Ontario, Kanada. Dotterbolaget kommer att erbjuda försäljningsstöd och teknisk support till de återförsäljare som arbetar i Nord- och Sydamerika samt Japan och Australien. Genom Logset Inc. kan Logset arbeta i samma tidszon som återförsäljarna på den aktuella sidan om jordklotet.


Logset Inc. anställda är till en början försäljnings- och marknadsföringsdirektör Pascal Réty, som även fungerar som verkställande direktör för dotterbolaget, teknisk support Jari-Pekka Ylikoski samt kontorsarbetare Johanna Sereda. Réty och Ylikoski börjar arbeta från det nya kontoret i juni 2019. Sereda åker till Kanada några månader senare.

– Logset säljer sina produkter via återförsäljare runtom i världen. Vi fortsätter med samma strategi genom Logset Inc. Vi jobbar hårt för att förstärka stödet till våra återförsäljare och målsättningen är att växa tillsammans, berättar Pascal Réty.

Logset har sålt maskiner i Kanada sedan 2002. År 2010 gjorde Logset det nuvarande återförsäljaravtalet med LN Machinerie i delstaten Quebec. År 2017 gjorde Logset återförsäljaravtal i USA med Fabick CAT och Milton CAT. Återförsäljaravtalen i USA täcker delstaterna Illinois, Missouri, Wisconsin och de norra delarna av Michigan via Fabick CAT och Nya England samt norra delarna av New York via Milton CAT.

I Brasilien har Logset sålt maskiner via nuvarande återförsäljaren Minusa, som arbetar i Lages, Santa Catarina. I början av 2018 gjorde Logset även ett nytt återförsäljaravtal med brasilianska Pesa CAT.

Då återförsäljarnätverket vuxit är grundandet av ett dotterbolag som ligger närmare återförsäljarna i Nord- och Sydamerika ett logiskt nästa steg.

– Nord- och Sydamerika är potentiella tillväxtområden för oss. Grundandet av ett dotterbolag är ett åtagande och en investering från Logsets sida. Vi beslöt oss för att grunda Logset Inc. i Ontario, Canada, eftersom delstaten ligger mitt emellan de tre återförsäljarna i Nordamerika, förklarar Pascal Réty.

År 2018 blev ett rekordår för Logset Ab då bolagets omsättning steg till 40 128 miljoner euro, jämfört med 30 922 miljoner euro år 2017, och affärsvinsten landade på 1 671 miljoner euro, jämfört med 0,935 miljoner euro året innan. Den största tillväxten nåddes på den ryska marknaden, samt i Sydamerika.
Källa: Logset

Skriv ut

Mest lästaMiTTiA

Tommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se