Moelven och SCA i pelletssamarbete


2019-04-16

Bild: Moelven

Moelven och SCA har tecknat ett samarbetsavtal avseende leverans av pellets från Moelvens nya fabrik som tas i drift i höst.

Avtalet innebär att SCA har säkrat ett långsiktigt, exklusivt leveransavtal för hela produktionsvolymen, 80 000 ton per år, från Moelvens pelletsfabrik i Sokna. 

– Det här är ett stort avtal för nystartade Moelven Pellets och vi är stolta över att bli leverantör till en erfaren aktör som SCA. Avtalet är ett bevis på att vår energieffektiva och innovativa satsning i pelletsmarknaden kom i rätt tid, säger Lars Storslett, direktör för Moelvens pellets AS.

SCA växer inom förnybar energi och har ett ökat behov av bland annat träpellets.

– Jag ser fram emot samarbetet med Moeleven och är glad över att vi fått förtroendet att föra denna stora volym av kvalitetspellets till marknaden, säger Stefan Rönnqvist, SCAs chef bioenergi.
– Vi ser ett ökat behov av biobränslen i takt med att omställningen fortsätter mot ett hållbart samhälle inom alla sektorer, inte minst transporter. SCA och Moelven kan tillsammans bidra till en positiv utveckling inom förnybar energi.Källa: Moelven


Skriv ut

Mest lästaMiTTiA

Tommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se