19 miljoner kronor till forskning om skog


2019-09-16

Bild: Mostphotos

Tillsammans med närstående stiftelser utlyser Skogssällskapet 18,8 miljoner kronor till forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård.

Dag 13 september öppnade Skogssällskapet och tre närstående stiftelser upp årets utlysning till forskning och kunskapsutveckling samt kommunikation och kunskapsspridning inom skog och naturvård.

– Det diskuteras flitigt hur skogen kan bidra till en ökad hållbarhet i samhället. Åsikterna går isär, men att skogen är en viktig pusselbit verkar de flesta vara överens om. Då känns det fantastiskt bra att Skogssällskapet kan bidra till att mer kunskap om både skogshushållning och naturvård tas fram, säger Björn Sprängare, styrelseordförande för Stiftelsen Skogssällskapet.

Skogssällskapet, som i dag finns i Sverige, Finland, Lettland och Litauen, ägs av en allmännyttig stiftelse där avkastningen återinvesteras i kunskapsutveckling.

– All vår verksamhet har som mål att berika skogen på olika värden. Vi gör det varje dag hos alla våra kunder, genom att utveckla och sköta deras skogsfastigheter. Utlysningen av medel till forskning och kunskapsutveckling är såklart en höjdpunkt på året. Det är då vi återinvesterar avkastningen i mer och ny kunskap, säger Calle Nordqvist, vd för Skogssällskapet.

15 miljoner kronor kommer från Stiftelsen Skogssällskapet och sammanlagt 3,8 miljoner kronor kommer från Stiftelsen Stina Werners fond, Hildur och Sven Wingquists stiftelse för skogsvetenskaplig forskning samt Stiftelsen Anna och Gunnar Vidfelts fond för biologisk forskning. Skogssällskapets utlysning är öppen till 21 oktober. De tre närstående stiftelserna har sina utlysningar öppna till 8 november.


Vidare läsning:
Klicka här för att läsa mer om utlysningen på Skogssällskapets webbplats

Läs mer om Skogssällskapets närstående stiftelser


Källa: Skogssällskapet

Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se