Domänfonden delar ut drygt 800 000 kronor


2020-05-26

I år har 85 personer beviljats ekonomiskt bidrag och drygt 800 000 kronor har delats ut. Sedan 1920-talet har Domäns hjälpfond delat ut bidrag till tidigare Domänverksanställda och deras efterlevande för att stödja dem ekonomiskt.

Det ekonomiska bidraget från Domäns hjälpfond är mycket välkommet för mottagarna. Det innebär en frihet att kunna använda sina pengar till något annat än vardagens måsten, det kan användas till egenvalda aktiviteter.

För drygt tio år sedan började Olle Dahlström, då medarbetare på Sveaskogs finansavdelning, arbeta aktivt med Domänfonden. Numera är Olle pensionär, men arbetar ett antal timmar med just placerings- och bidragsfrågor för Domänfonden.

– Jag tycker att det är både roligt och tillfredsställande att fortsätta att arbeta med Domäns hjälpfond. Man känner verkligen att de här pengarna når människor som har stora behov och det värmer hjärtat. Kan jag vara med och bidra så att det blir verklighet så är jag glad, säger Olle Dahlström.


Fakta: Domäns hjälpfond

  • Stiftelsen Domäns hjälpfond grundades år 1924 av dåvarande generaldirektören Karl Fredenberg och hette från början Domänverkets understödsfond.
  • Tanken med fonden var att behövande anställda, före detta anställda eller deras efterlevande skulle kunna söka ekonomiskt bidrag.
  • Bidraget som betalas ut årligen är ett ekonomiskt bidrag för egenvalda aktiviteter.


Källa: Sveaskog

Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se