Klaravik etablerar byrå för inhouseutveckling i Lund


2019-01-29

Klaraviks nya byrå för inhouseutveckling ska jobba med företagets framtida digitala lösningar. Här med Christian Knutsson, vice VD på Klaravik (andra från vänster).
Bild: Klaravik
Klaraviks nya byrå för inhouseutveckling ska jobba med företagets framtida digitala lösningar. Här med Christian Knutsson, vice VD på Klaravik (andra från vänster).

Hur skapar man framtidens auktionssystem? Jo, man startar en helt ny avdelning och plockar hem all webbutveckling inom företagets väggar. Med ny avdelning i Lund vill Klaravik förändra auktionsbranschen och rusta för framtiden.

För att få än bättre utväxling på IT-området hämtar nu Klaravik in flera resurser och etablerar en egen webbutvecklingsavdelning.

– Vår tjänst och affär är beroende av att vi är i framkant online. Därför känns det som ett bra steg att etablera en egen webbavdelning som till 100 procent kan fokusera på Klaraviks utveckling. Flera av personerna som nu kommer till oss har vi dessutom en god relation med sedan tidigare, vilket gör att övergången smidig på alla vis, säger Christian Knutsson, vice VD Klaravik.


Åtta heltidstjänster innan årets slut
Från start handlar det om tre heltidstjänster som rekryteras till det nya kontoret i Lund på Lilla Fiskaregatan, staden där samtliga nytillskott är stationerade. Jonas Egidius och Johan Alsfjärd, som jobbat med Klaraviks auktionssystem sedan starten 2012 på konsultbasis, blir ansvariga för den nya avdelningen.

– Vi har på nära håll varit med på den resa som Klaravik inlett. Att nu få möjligheten att ta ett helhetsgrepp om Klaraviks digitala lösningar framåt känns därför väldigt kul. Jag ser fram emot att växa kontoret från en tremannaavdelning till något betydligt större under året, säger Jonas Egidius.

Arbetet drar igång i full fart med planer på att direkt rekrytera sex medarbetare varav en redan finns på plats. Rickard Jensen, som också varit delaktig på konsultbasis för Klaravik i flertalet år, kommer att ta rollen som teknisk specialist.

Tillsammans kliver trion in i ett intensivt skede. Under året ska såväl klaravik.se som tillhörande auktionsplattform uppdateras. Målsättningen?
– Vi vill utveckla världens bästa auktionssystem, säger Jonas Egidius. Källa: Klaravik

Skriv ut

Mest lästa
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se