Landskamp inför EM i skog på Naturbruksskolan Svenljunga


2019-04-23

Europamästerskapen i skog arrangeras i år för första gången i Sverige, den 24-25 maj på Naturbruksskolan Svenljunga.
Bild: Richard Cederfjärd
Europamästerskapen i skog arrangeras i år för första gången i Sverige, den 24-25 maj på Naturbruksskolan Svenljunga.

Är vi eller grannlandet bäst på skog? Lördagen den 27 april möts skogselever från Sverige och Norge på Naturbruksskolan Svenljunga för att tävla i grenar som kvistning, fällning och precisionskap. Landskampen mellan Sverige och Norge är en förtävling inför Europamästerskapen i Skog, som går av stapeln den 24-25 maj på Naturbruk Svenljunga.

– Syftet med landskampen är att både elever och domare ska få träna i skarpt läge innan det är dags för EM, säger Peter Nyman, rektor på Naturbruksskolan Svenljunga.

I maj är det dags för Europamästerskapen i Skog - en tävling där elever från skogsutbildningar i hela Europa möts. Landskampen mellan Sverige och Norge är ett sätt att förbereda både de tävlande eleverna och domarna inför EM. Under dagen tävlar eleverna i samma grenar som de kommer ställas inför under EM - praktiska moment som att kvista en stam, byta kedja på en motorsåg på tid eller kapa en stock med så hög precision som möjligt. Förutom de praktiska grenarna görs också ett teoriprov.

EM vandrar för första gången till Sverige
Europamästerskapen i skog är en vandringstävling som i år arrangeras för 18:e gången. I tävlingarna deltar elever och studenter från skogsutbildningar i hela Europa om vilket lag som är bäst på både teoretiska och praktiska moment inom skogsbruk. Tävlingarna arrangeras i år för första gången i Sverige, den 24-25 maj på Naturbruksskolan Svenljunga.

På Naturbruksskolan Svenljunga utbildas elever och studenter på både gymnasie- vux- och YH-nivå inom naturbruk med inriktning mot skog. På skolan finns stora arealer skog, vilthägn med vildsvin och hjort, en gedigen maskinpark och en anläggning för vilthantering. Naturbruksskolan Svenljunga är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen.




Källa: Västra Götalandsregionen


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se