NP Nilsson nu certifierat enligt PEFC och FSC


2020-01-28

Spårbarhetscertifierade trävaror i enlighet med PEFC® och FSC™ finns nu på samtliga NP Nilssons anläggningar.
Bild: NP Nilsson
Spårbarhetscertifierade trävaror i enlighet med PEFC® och FSC™ finns nu på samtliga NP Nilssons anläggningar.

NP Nilsson startar det nya året med en viktig milstolpe i sitt arbete inom Miljö & Hållbarhet. Företagets logistikcenter i Grevie och produktionsanläggningen i Förslöv blev spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™.

Trä och träbaserade produkter har att antal egenskaper som gör att de har en given plats i ett hållbart och kretsloppsinriktat samhälle. När man väljer FSC®- och PEFC™-märkta trä- och träbaserade produkter garanteras att skogsråvaran kommer från skogar som är brukade enligt fastställda standarder för skogsskötsel, sociala villkor och miljöhänsyn.

– Hållbart byggande är en allt viktigare konkurrensfaktor på marknaden. Våra kunder och deras uppdragsgivare blir mer och mer miljömedvetna oavsett om vi pratar med någon av våra stora riksbyggare eller en av alla våra mindre byggfirmor, säger Fredrik Olsson, försäljningschef på NP Nilsson och fortsätter:

– Vi lever i hög grad i ett konsumentdrivet samhälle. Eftersom produktionen av varor och tjänster som vi köper påverkar vår omgivande miljö blir det viktigt vad och hur vi konsumerar. Vi kan som konsumenter göra medvetna val och på så sätt påverka utbudet och möjligheterna för morgondagens generationer i en positiv och hållbar riktning. Nu med certifikaten på plats tar vi tag i att sprida detta till alla våra anläggningar och
deras respektive kundgrupper.


Källa: NP Nilsson


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se