Ny delägare av Rottne Industris återförsäljare i Norge


2020-03-12

Arne Isaksson, försäljning- och marknadschef på Rottne Industri AB.
Bild: Ronny Östling/Rottne
Arne Isaksson, försäljning- och marknadschef på Rottne Industri AB.

Ole Hveem, Akerhus Traktor AS och Ole Thomas Fladby, Skogteknikk.
Bild: Skogteknikk
Ole Hveem, Akerhus Traktor AS och Ole Thomas Fladby, Skogteknikk.

Akershus Traktor AS förvärvar 70 procent av Skogteknikk AS, Rottne Industri AB:s återförsäljare i Norge. Affären som undertecknades av de båda parterna den 5 mars ger goda förutsättningar för fortsatt, och utökad, försäljning för Rottne i Norge.

Rottne Industri AB är den största leverantören till Skogteknikk AS och har varit informerat om planerna under en längre tid. Rottne Industri AB ser stora fördelar med att Akershus Traktor AS går in på ägarsidan.

– Tack vare förvärvet finns stor potential för fortsatt verksamhet av försäljning av skogsmaskiner i Norge, säger Arne Isaksson, försäljning- och marknadschef på Rottne Industri AB.

Skogteknikk AS har merparten av sina kunder på Østlandet i Norge där företaget i dag har flera etablerade partner. Samarbeten som kommer att fortsätta utan förändringar även efter affären. Med Akershus Traktor AS som delägare får Skogteknikk AS nu tillgång till företagets hela organisation och serviceverkstäder. Därmed finns möjlighet till fortsatt utveckling på Østlandet, men även i de andra delar av Norge där Akershus Traktor AS är verksamt, bland annat på Vestlandet och norr om Dovre.

– Att komma in under en större organisation är något som vi har velat länge. Vi kom i kontakt med Akershus Traktor för tre år sedan och nu har vi kommit i mål, säger Ole Thomas Fladby, vd på Skogteknikk AS. 
– För oss är detta ett bra tillfälle för ytterligare tillväxt. Det gör företaget starkare och än mer robust.

Skogteknikk AS grundades 1985 av Olav Fladby, som då startade importen av skogsmaskiner från Rottne. I dag leds företaget av Ole Thomas Fladby.Källa: Rottne

Skriv ut

Mest lästaTommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se