Nytt centrum sätter de gröna näringarna på kartan – nu öppnas ”Det Gröna näringslivets hus”


2020-05-12

LRFs vd Anna Karin Hatt och finanschef Erik Pihlo provar de nya mötesytorna i det Gröna näringslivets hus.
Bild: LRF
LRFs vd Anna Karin Hatt och finanschef Erik Pihlo provar de nya mötesytorna i det Gröna näringslivets hus.

Här öppnas portarna för det nya \
Bild: LRF
Här öppnas portarna för det nya "Gröna näringslivets hus" på Franzéngatan 1B mitt i Stockholm.

Nu skapas ”Det gröna näringslivets hus” – en helt ny mötes- och kontorsplats för alla företag och organisationer som vill se en hållbar framtid och skapa tillväxt inom det gröna näringslivet.
– Med Gröna näringslivets hus skapar vi ett efterlängtat centrum för hela den gröna näringen som är så viktig för Sveriges framtid, säger Anna Karin Hatt, vd och koncernchef för LRF, Lantbrukarnas Riksförbundsorganisation.

Idén till mötesplatsen "Gröna näringslivets hus" föddes för tre år sedan, och efter att LRF säkrat ett kontrakt med Lantmännen om fastigheten i Stadshagen i Stockholm satte projekteringen igång.

Coronakrisen har satt fokus på hur viktigt det är med en stabil inhemsk livsmedelsproduktion och lantbrukets viktiga roll i övergången till ett fossilfritt samhälle. Nu står det gröna huset redo att tas i bruk, med tre våningar vikta för möten- och konferenser, där de största mötesrummen på översta våningen rymmer 120 sittande gäster. LRF-ägda Bygruppen driver husets restaurang och café där fokus ligger på svenska råvaror i säsong. På de fyra kontorsplanen sitter LRF-medarbetare sida vid sida med andra företag inom det gröna näringslivet.

– Det här är en hubb för jordbruk, skogsbruk, trädgård och landsbygdens miljö – mitt i innerstan i Stockholm. Alla med intresse för den gröna sfären är välkomna hit till Franzéngatan 1B, huset är en knutpunkt för alla som vill bidra med lösningar för framtidens gröna näringsliv, säger Erik Pihlo, CFO och LRFs ansvarig beställare av huset.

Det "Gröna näringslivets hus" har kvar sin fasad från 1950-talet, men inuti har lokalerna totalrenoverats och topputrustats när det gäller ny teknik och mötesmöjligheter. Miljövänliga och svenska material har valts så långt det är möjligt, och nära 70 procent av möblerna är återbrukade.

– Vi har tänkt långsiktigt, miljövänligt och resurseffektivt genom hela processen. Resultatet är precis det vi drömde om för tre år sedan: en kombination av en modern och funktionell arbetsplats och en välkomnande, kreativ samlingsplats för alla som vill bidra med lösningar för framtiden. Dessutom spar vi in hyrespengar jämfört med vårt tidigare kontor, säger Erik Pihlo.

På grund av corona-pandemin dröjer inflyttningen i huset, men förutom koncernens dotterbolag LRF Media, LRF Samköp, Macklean och Sigill kvalitetssystem är Norrmejerier, PEFC, Svensk märkning, Skira och Svensk fågel några av de som tecknat hyresavtal i Gröna näringslivets hus.

– Allt fler pratar om det gröna näringslivets samhällsnyttiga funktion, nu har vi ett hus som sätter både agendan och hela det gröna näringslivet på kartan, säger Erik Pihlo.



Källa: LRF


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se