Plantagens julgranar uppfyller många krav


2019-11-12

Plantagens KRAV-märkta julgranar odlas i de småländska skogarna där fåren hjälper till med skötseln.
Bild: Plantagen
Plantagens KRAV-märkta julgranar odlas i de småländska skogarna där fåren hjälper till med skötseln.

Till julen finns KRAV-märkta granar hos Plantagen. Ekologiskt odlade granar fria från bekämpningsmedel, som klippts och tagits om hand i minst sju år innan de kommer att pryda de svenska hemmen i juletid.

Plantagens ekologiskt odlade KRAV-granar odlas i skogarna Småland och planteringen drivs av ett litet familjeföretag. Granarna tas om hand med stor noggrannhet av odlaren Bo-Egon Nilsson, som har sålt julgranar i över 40 år.

Mycket kärlek läggs ner på de KRAV-certifierade granarna. De formklippes med sax och gås noggrant igenom under minst sju år innan de handplockas. Granarna huggs ner från slutet av november för att därefter levereras till Plantagens butiker.

– I vår strävan efter att alla våra julgranar ska ge minsta möjliga miljöavtryck, känner vi nu oss extra stolta över att också kunna erbjuda våra kunder KRAV-märkta julgranar, säger Johan Orre, hortonom på Plantagen.


Fria från bekämpningsmedel

De ekologiskt odlade granarna är fria från bekämpningsmedel enligt de KRAV-regler som finns. Istället används avföring från får som naturlig gödsel i skogarna för att utesluta konstgödsel.

Fåren släpps lösa på odlingarna och används som betesmaskiner under goda arbetsförhållanden. De får äta sig mätta genom att beta och hålla rent från ogräs och annan växtlighet.


Hållbar odling

Genom att sälja KRAV-märkta granar vill Plantagen bidra till ett mer hållbart odlingssätt. Kravgranen säljs i begränsat antal i våra svenska butiker från och med slutet av vecka 47, undantaget butiken i Östersund.

– Plantagens långsiktiga hållbarhetsarbete omfattar att kunna erbjuda våra medvetna kunder fler hållbara alternativ. Genom att välja KRAV-märkta granar stödjer vi ekologiskt jordbruk och tar därigenom ett större ansvar för miljön,säger Malin Bjurvald, hållbarhetschef på Plantagen.



Källa: Plantagen


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se