Ponsses nya Full-Simulator


2021-01-28

Så här ser det ut inne i simulatorn.
Bild: Ponsse
Så här ser det ut inne i simulatorn.

Ponsse möter utvecklingsbehovet för utbildningen genom att modernisera sitt utbud av simulatorprodukter. Den nya PONSSE Full-simulatorn är ett fullständigt utbildningssystem. Den realistiska skogsmiljön och detaljerade grafiken ger en perfekt plattform för professionell utbildning.

Förutom den nya PONSSE Full-simulatorn består produktsortimentet av PONSSE Basic- och PONSSE Compact-simulatorerna. Alla tre erbjuder en modern inlärningsmiljö för utbildning i användning av skördare, skotare samt PONSSE Opti-informationssystemet. En simulator utgör en kostnadseffektiv och säker miljö för utbildning av nya operatörer, skogsmaskinsexperter och servicemekaniker. Simulatorer är också utmärkta verktyg för forskning och utveckling av arbetsmetoder, eftersom de gör det möjligt att upprepa enskilda situationer och jämföra olika avverkningsmetoder.

– Den nya Full-simulatorn består av helt ny digital teknik, vilket gör simulatorutbildningen smidig och rolig. Den detaljerade och realistiska grafiken gör att utbildningsmiljön känns som att vara ute i skogen, säger Jussi Jurvanen, operatörsutbildare vid Ponsse Plc, och fortsätter:

– Sim Trainer, simulatorns träningshanteringssystem, innehåller olika nivåer allt eftersom operatörerna lär sig nya färdigheter. Användarna får lära sig säkra, effektiva och produktiva sätt att använda en skogsmaskin redan under de första utbildningsstegen.


PONSSE-simulatorerna gör det möjligt att träna på de olika arbetsstegen inom hela maskinkedjan
Simulatorns skördarfunktioner gör det möjligt att träna på verkliga avverkningsuppgifter, genomföra övningar med olika teman samt studera användningen av maskinens styr- och mätsystem. Med skotarfunktionerna kan du öva på att köra och lasta en skotare och styra en kran under realistiska förhållanden. PONSSE Full- och PONSSE Compact-simulatorerna passar också utmärkt för att utbilda servicepersonal.


Ny digital teknik i simulatormiljö
- 3 × 55-tums stående skärmar
- PONSSE Opti-informationssystemet, bekant från skogsmaskinerna
- Ergonomi som gör inlärningen bekväm och rolig
- Mätenhetens pekskärm är identisk med den som sitter i en verklig skogsmaskin
- Kan även konverteras för grävmaskinsbaserad skördarträning genom att helt enkelt byta ut handtagen och pedalerna.

Ponsse Academy
Ständig kompetensutveckling är en av Ponsses framgångsfaktorer. Varje år lägger Ponsse Academys globala utbildningsnätverk tusentals timmar på att utbilda Ponsses anställda, partners (återförsäljare och utbildningsinstitut) och kunder. Ständig utbildning och utveckling säkerställer trygg och kostnadseffektiv användning av Ponsses produkter världen över.



Källa: Ponsse


Skriv ut





Mest lästa











Dasa







Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se