Prispengar för #slutavverkat skänks till kvinnligt nätverk – Nu uppmanas skogsbolagen att följa deras exempel


2019-05-23

Tommy Hardselius Ordf. Norra Skogsägarna, Matilda Karlsson och Elin Olofsson, pristagare. Maria Boman, vice ord Norra Skogsägarna.
Bild: NYKS
Tommy Hardselius Ordf. Norra Skogsägarna, Matilda Karlsson och Elin Olofsson, pristagare. Maria Boman, vice ord Norra Skogsägarna.

– NYKS är en viktig samlingspunkt för kvinnors makt i skogen, som genom utbildning och nätverkande ska öka kvinnors inflytande i skogssektorn, säger Matilda Karlsson och Elin Olofsson, två av tre initiativtagare till #slutavverkat.

#slutavverkat blev startskottet för en förflyttning mot en mer konkurrenskraftig och inkluderande skogsnäring. Ett uppvaknande och ett medvetandegörande om de missförhållanden som råder i branschen.

NYKS, Nätverket för Yrkesverksamma Kvinnor i Skogsbranschen skapades för att hålla liv i de samtal som #slutavverkat startade och jobba med vidare med de frågor som är en förutsättning för en jämställd skogsbransch.

Norra Skogsägarna antog utmaningen direkt och skänkte 10 000 kr till NYKS. Nu uppmanar de övriga skogsanknutna organisationer följa deras exempel.



Källa: Nätverket för Yrkesverksamma Kvinnor i Skogsbranschen


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se