Publikumsuccé Jämtlands Skogs- och lantbruksmässa kommer tillbaka


2019-10-01

Bild: Torsta

Jämtlands Skogs- och Lantbruksmässa, ett samarbete med Torsta AB och Grönt Center, genomfördes för första gången hösten 2018. Det var branschen själv som initierade mässan och det kom runt 1500 besökare redan första året.

– I Jämtland Härjedalen är det 8,9 procent av befolkningen som jobbar med skogs- eller jordbruk. Sveriges snitt är 4,9 procent, det vill säga att det är nästan dubbelt så hög siffra i Jämtland/Härjedalen. Dessutom finns det över 14 000 stycken skogsägare i länet. Då kändes det helt i tid att hitta ett sätt för branschen att nå ut till en intresserad publik och presentera den senaste tekniken, säger Julia Pearson som håller ihop trådarna på evenemanget.

Mässan kommer bland annat fokusera på ny teknik inom jord och skog, som exempel kommer det finnas möjlighet att testa maskinsimulatorer med Virtual Reality och ledande leverantörer från branschen kommer att ha maskinvisning på området. Totalt är det ett 60-tal utställare som deltar. 

– Vi vill att det ska vara en mässa för alla, därför kommer vi även ha aktiviteter för barn med bland annat mini-fyrhjuling, hoppborg och ponnyridning, säger Julia Pearson. Mattias Hallquist kommer att klättra högt upp i träd och visa hur det ska beskäras. Dessutom blir det visning av Torstas ladugård, naturbruksgymnasium och Eldrimner.

Den gastronomiska delen fylls med en mathantverksmarknad och köksteamet från Torsta Gårdsrestaurang, som ligger högt i White Guide Junior rankning, kommer att sälja mat i restaurangkåtan.

– Det blir högrevschili på gårdens egna djur, rostad blomkålscremé och lingonketchup. Till det serverar vi nystekt bröd på Muurikka, säger Malin Ölund, kökschef.Källa: Torsta


Skriv ut

Mest lästa

Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se