Rekordår för 65-årsjublerande Rottne Industri AB – nu spänns bågen för ytterligare tillväxt


2020-03-16

Skogsmaskinstillverkaren Rottne Industri AB fyller 65 år.
Bild: Rottne Industri
Skogsmaskinstillverkaren Rottne Industri AB fyller 65 år.

\
Bild: Rottne Industri
"I stället för att vänta in marknaden har vi valt att driva på och ta den med oss, vilket har gett resultat - på tre år har vi växt med 50 procent", säger Tobias Johansson, vd, Rottne Industri AB.

Fantastisk personal och stor kunskap på alla poster är en viktig framgångsfaktor för Rottne.
Bild: Rottne Industri
Fantastisk personal och stor kunskap på alla poster är en viktig framgångsfaktor för Rottne.

Rottne Industri AB går in på sitt 65:e år som en av de ledande skogsmaskinstillverkarna. Aldrig tidigare i företagets historia har det nämligen levererats så många skogsmaskiner som under 2019. Och nu spänns bågen för ytterligare tillväxt.

Det blåser positiva vindar i småländska Rottne. De blå skotarna och skördarna växer i popularitet och företagets position som en av de fyra stora branschaktörerna på världsmarknaden har förstärkts.

– Vi har lyckats bra med vår strategi att fokusera på det som vi är bäst på. Kvalitet, innovationer, servicevänlighet och förarkomfort har blivit synonymt med Rottne, säger Tobias Johansson, vd på Rottne Industri AB.
– I stället för att vänta in marknaden har vi valt att driva på och ta den med oss, vilket har gett resultat - på tre år har vi växt med 50 procent.

Med rekordförsäljningen i färskt minne tar nu Rottne Industri AB sikte på nya framgångar.

– Som företag är vi redo att fortsätta vår utveckling och ta nästa steg med målsättningen att de kommande fem åren växa ytterligare 50 procent, säger Tobias Johansson och fortsätter:
– Vi ska fortsätta att stärka vår position som skogsmaskinstillverkare i världen och det ska vi såklart göra utan att tumma på kvalitet eller tappa fokus på våra kunder.

Med 65 år på nacken är Rottne Industri AB en av de äldsta aktörerna i branschen. När grundaren Börje Karlsson tillverkade den första kranen av ett par plogdetaljer, en bit timmer, en vinsch som monterades på kraftuttaget, en bit vajer och en timmersax, lade han grunden till något stort.

– En stor anledning till vår framgång är att vi under alla år har arbetat gediget med kvalitet. Det sitter i väggarna på Rottne, säger Tobias Johansson.
– Erfarenhet i kombination med fantastisk personal och stor kunskap på alla poster har fört oss dit vi är i dag och det är vi oerhört stolta över.Källa: Rottne

Skriv ut

Mest lästaTommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se