Rottne Industri inför ny grundgaranti – ”Den tar oss till en ledande position i branschen”


2020-11-18

Rottne Industri AB inför nya garantivillkor på sina nyproducerade skogsmaskiner.
Bild: Rottne Industri
Rottne Industri AB inför nya garantivillkor på sina nyproducerade skogsmaskiner.

Rottne Industri AB inför nya garantivillkor på sina nyproducerade skogsmaskiner.
– Det handlar om att visa ansvarstagande samtidigt som det genererar extra köptrygghet hos våra kunder, säger Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på företaget.

Bakom de nya garantivillkoren ligger ett grundligt arbete. Att utveckla och förbättra företagets skotare och skördare pågår dagligen, det sitter i väggarna. Hårt arbete, blandat med en dos ”småländskt jäklar anamma”, har nu resulterat i att garantistandarden har nått en helt ny nivå.

– Vi vill helt enkelt arbeta bort de eventuella driftstörningar som våra kunder kan utsattas för, säger Arne Isaksson.
– Bakom våra nya garantier ligger en allmän strävan om höjd kvalitet. Det är mycket tid och energi som har lagts ner för att säkra våra tillverkningsprocesser.

De nya grundgarantierna innebär att Rottne Industri nu utan kostnad ersätter de maskindelar som havererar på grund av tillverknings- eller materialfel upp till 3 000 arbetstimmar.
– Tidigare har garantin varit 2 000 timmar för själva delen och upp till 1 000 timmar för arbetet, så det är en markant förbättring, säger Arne Isaksson och fortsätter:
– Nukompenserar vi maskinägaren för arbetet som det tar att byta delen upp till 3 000 timmar. Vi står också för resekostnaden för serviceteknikern, upp till 30 mil per garantifall, fram till att maskinen har arbetat 500 timmar.

Förutom förbättrad garanti på delar, arbetskostnad och resor bjuder Rottne Industri även på det första servicetillfället som görs efter 100 arbetstimmar.
– Vid köp av en ny maskin täcker vi upp för den arbetskostnad som serviceteknikern har. Vid den första servicen upptäcks ibland saker som behöver efterjusteras och det ska inte kunden behöva betala för.

Rottne Industris satsning innebär att företagets maskiner lämnar monteringshallarna med grundgarantier som nu är bland de bästa i hela branschen.
– Våra maskiner håller riktigt hög klass, något som vi är mycket stolta över, och då ska även garantin hålla samma klass, säger Arne Isaksson.
– Smålänningar är envisa och har alltid strävat mot att det kan bli bättre. Det är så vi arbetar på Rottne Industri.Källa: Rottne Industri


Skriv ut

Mest lästa

Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se