Silvestica Green Forest ökar innehavet i Sverige – förvärvar 40 000 hektar från Norra Skog


2020-11-30

Sedan etableringen av skogsfonden Silvestica Green Forest sommaren 2017 har verksamheten vuxit snabbt. Den 30 september i år uppgick de sammanlagda investeringarna till cirka 2 500 miljoner kronor fördelat på drygt 70 000 hektar i Finland, Lettland, Litauen och en mindre del i Sverige. Fonden ökar nu sitt svenska markinnehav genom förvärv av flera dotterbolag till Norra Skog med tillhörande skogsmark och övrig verksamhet, totalt cirka 40 000 hektar. Fondens totala innehav uppgår efter förvärvet till cirka 110 000 hektar. Övertagandet sker den 16 december 2020. Parterna offentliggör inte köpeskillingen eller övriga ingående detaljer.

Förvärvet är ett led i Silvestica Green Forests ambition att öka sitt markinnehav i Sverige. De förvärvade 40 000 hektaren är fördelade på länen Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Norra Skog kommer att ansvara för den direkta skogsförvaltningen.

– Vi är glada att vi nu kunnat genomföra ett större förvärv i Sverige. Den skogsmark som förvärvas av Norra Skog är välarronderad och välskött och motsvarar mer än väl våra högt ställda krav. Efter slutfört förvärv uppgår Silvesticas innehav till totalt ca 110 000 hektar fördelat på de fem länderna runt Östersjön; Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Vi ser fram mot ett fortsatt samarbete med Norra Skog, säger Karl Danielsson, presstalesman för Silvestica Green Forest.


Källa: Silvestica Green Forest


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se