Skogsarbeten vid Nydalasjöns nordvästra strand


2019-11-13

För att ta bort riskträd, öka tillgängligheten för de som rör sig runt Nydalasjön och stärka den skogliga variationen i området kommer skogsåtgärder att utföras mellan Nydalasjön och Kolbäcksleden.

Arbetet utförs av Umeå kommun, Gator och parker tillsammans med Skogssällskapet. Området från Nydala friluftsbad i norr till Tomteborondellen i söder kommer att beröras och arbetet påbörjas tisdag 12 november. Man börjar med manuell röjning och fortsätter sedan arbetet maskinellt.

– Vi kommer att ta särskild hänsyn till områdets skogliga variation och skogsåtgärderna kommer att anpassas från bestånd till bestånd, allt för att främja den biologiska mångfalden. Inom området kommer död ved att lämnas både på marken och som högstubbar. På vissa sträckor lämnas skogen helt utan åtgärder, säger landskapsingenjör Nina Ingvarsson.

Genom att skogen glesas ur kommer framkomligheten i skogen att öka och fler närboende kan använda de stigar som redan finns i området. Gallring är också nödvändig för att skogens träd ska kunna bli gamla.

Ett viktigt hänsynstagande vid skogsåtgärderna är att bevara ”den gröna ridå” som idag avskärmar vägen från sjön.

För den egen och andras säkerhet ber kommunen folk att undvika att röra sig i området under tiden arbetet pågår och välja anvisade gång- och cykelvägar.



Källa: Umeå kommun


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se