Skogsfilmer vann priser i Hamburg


2019-05-17

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Skogforsk
Knep guld och silver. Andreas Norin, Sverker Johansson och Henrik Skarstedt (ej i bild) har gjort filmerna "Aspen" och "Skogen – räcker den?".

Skogforskfilmer knep igår både guld och silver i miljödokumentär vid den internationella filmfestivalen World Media Festival i Hamburg.

Den interaktivafilmen ”Aspen” belönades med silver i miljöfilmsklassen. ”Aspen” är en film om naturhänsyn som producerats åt Skogforsks rådgivningssajt Skogskunskap.se. Den ska inspirera skogsägare och skogsmaskinförare att ta mera hänsyn till trädet asp, som har ett ovanligt artrikt gäng av insekter, lavar, mossor, fåglar och däggdjur knutna till sig.

Filmens interaktivitet gör att tittaren kan klicka på spännade saker i filmen, då stannar huvudfilmen upp och man får fördjupad information i form av ett filmklipp, en intervju eller närbilder.

– Jättekul, och jag hoppas att priset kan skapa ännu mera uppmärksamhet runt det här vackra, viktiga och spännande skogsträdet, säger Jan Weslien vid Skogforsk, som medverkar i filmen.

Vid samma filmfestival tilldelades också “Skogen ­­– räcker den?” första pris i klassen miljödokumentärer. Filmen handlar om hur förväntningarna på den svenska skogen växer snabbare än skogen själv, när Sverige ställer om till en grön bioekonomi. ”Skogen – räcker den?” är producerad inom forskningsprogrammet Future Forests, som samlar forskare från Skogforsk, Umeå Universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

Det vinnande filmteamet består av de tre Uppsalaföretagen Bitzer Productions AB, Henrik Skarstedt AB och Pantheon AB.



Källa: Skogforsk


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se