STIHL prisas för unik motorsåg och teknikutveckling


2020-12-18

Bild: STIHL

STIHL MS 400 C-M är världens första motorsåg med magnesiumkolv. Den unika motorsågen lanseras i Norden runt årsskiftet och har nyligen belönats med det prestigefyllda priset ”Award of Excellence 2020” för sin tekniska innovation.

MS 400 C-M är den kraftfullaste motorsågen i 60-kubiksklassen från STIHL och världens första motorsåg med magnesiumkolv. Den unika kolven och tillverkningen som utvecklats speciellt för MS 400 C-M har nu uppmärksammats av International Magnesium Association (IMA) och belönats med det prestigefyllda priset ”Award of Excellence 2020” och första plats i kategorin ”Kommersiella gjutprodukter”. Den internationella expertpanelen hyllade STIHL för den unika, nya och kreativa användningen av magnesium och praxisutvecklingen.

– STIHL har mer än 60 års erfarenhet av att arbeta med magnesium och med den unika magnesiumkolven har vi satt en ny standard för såväl utveckling som produktion. Vi är såklart mycket stolta för lovorden och med MS 400 C-M stärker STIHL ytterligare sin position inom teknisk innovation, säger Kjell Svensson, VD STIHL Norden.

På grund av pågående pandemi arrangerades IMA:s prisceremoni digitalt i år. I januari belönades den innovativa tekniken dessutom med ett pris under branschmässan Euroguss 2020.


En av Europas största gjutanläggningar

MS 400 C-M är en motorsåg designad för professionellt bruk, med hög prestanda och låg vikt. Tack vare magnesiumkolven och den lätta designen väger maskinen endast 5,8 kg och har ett imponerande vikt/effekt-förhållande på 1,5 kg per kilowatt. Magnesium-tekniken bidrar till en mycket snabb motoracceleration på upp till 14 000 rpm.

STIHL grundade sin anläggning för magnesiumgjutning i Tyskland 1971 och den är idag en av Europas största och modernaste. Där tillverkas högkvalitativa magnesiumkomponenter för motorsågar och elverktyg men även för andra branscher som exempelvis fordon, elektronik och medicinteknik. Cirka 25 procent av intäkterna kommer från gjutprojekt för externa kunder. Källa: STIHL


Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se