STIHL TIMBERSPORTS® ställer in VM 2020 i Partille Arena


2020-06-25

Brayden Meyer, vinnare av 2019 års världsmästerskap.
Bild: STIHL
Brayden Meyer, vinnare av 2019 års världsmästerskap.

Timbersports meddelar idag att man tagit det svåra beslutet att ställa in samtliga internationella tävlingar 2020, inklusive världsmästerskapen som skulle ägt rum 7-8 november i Göteborg. Beslutet är taget med respekt för hälsa och välmående hos atleter, publik och anställda. Ambitionen är att arrangera ett världsmästerskap på Partille Arena vid ett senare tillfälle.

Med tanke på rådande och föränderliga vägledningar och restriktioner rörande lokala sammankomster, smittspridning och global resepolitik ser inte Timbersports att det på ett bra sätt går att planera för internationella tävlingar 2020 i deras nuvarande format som publika evenemang. Även European Trophy, ett europeiskt kval till världstävlingen World Trophy 2021 som i år skulle ha arrangerats i Storbritannien den 23 augusti, omfattas av beslutet att ställa in tävlingar.

– Det är väldigt tråkigt att behöva meddela detta beslut till atleter och fans men vi sätter alltid hälsa och välmående främst och ser därför att det är rätt beslut att ta. Vi tittar på möjligheten att arrangera ett VM i Timbersports på Partille Arena vid ett senare tillfälle, säger Emma Birgersson, kommunikationsansvarig på Timbersports Norden.

Alternativa planer för att återuppta tävlingssäsongen
Timbersports har tagit fram ett provisoriskt alternativ för att återuppta den internationella tävlingssäsongen. Planen är att arrangera minst ett av de två internationella mästerskapen under säkra och kontrollerade former, utan publik under senare delen av 2020 i tyska München.

Dessa alternativa planer kommer endast att arrangeras om de kan genomföras enligt lokala säkerhetsrestriktioner, globala resedirektiv och i linje med myndigheters råd och restriktioner. Timbersports arbetar med sin medicinskt ansvarige för att införa hygienrutiner i syfte att skydda alla deltagare.

På grund av den ständigt föränderliga situationen kommer Timbersports att utvärdera dessa omständigheter löpande och tillhandahålla en uppdatering om processen.

STIHL TIMBERSPORTS® Norden
Hälsa och säkerhet fortsätter att vara Timbersports högsta prioritet för publik, atleter och alla inblandade. Med anledning av detta förlängs beslutet med att ställa in alla nordiska Timbersports arrangemang till och med augusti 2020 på grund av den rådande pandemin.

Beslut om eventuell förlängning utöver augusti 2020, kommer att utvärderas av Timbersports Norden beroende på hur situationen utvecklas. Timbersports reserverar sig för att införa ytterligare åtgärder om situationen så kräver.

– Även om vi ser en del lättnader av restriktioner i flertalet länder finns det omständigheter som gör att vi inte kan arrangera tävlingar och träningsläger i Norden just nu, och det råder fortfarande stor osäkerhet kring situationen under och efter sommaren. Därför förlängs beslutet till och med augusti, säger Emma Birgersson.


Källa: STIHL TIMBERSPORTS


Skriv ut

Mest lästa

Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se