Stora Enso avyttrar sitt bruk i Pfarrkirchen


2020-01-09

Stora Enso har undertecknat ett avtal om att avyttra sitt bruk för sågat konstruktionsvirke (KVH) i tyska Pfarrkirchen till fonden LEO II. – VV1 GmbH, förvaltad av riskkapitalbolaget DUBAG Group.

Avyttringen är en del av Stora Ensos lönsamhetsprogram och ligger i linje med företagets strategiska transformation med fokus på integrerade bruk för produktion av träprodukter. Bruket i Pfarrkirchen har ett gott anseende på marknaden, är väl utrustat samt förfogar över ett team med mycket kompetent personal, men det är inte integrerat med ett sågverk. Den nya ägaren har större möjligheter att ge bruket den uppmärksamhet det förtjänar och säkra dess långsiktiga utveckling. Affären beräknas vara slutförd under första kvartalet 2020. Stora Ensos operativa rörelseresultat och nettoskuld kommer inte att påverkas nämnvärt.

– Vi är stolta över att Stora Enso har valt DUBAG Group och dess fond LEO II. som partner för en hållbar framtid för KVH-anläggningen i Pfarrkirchen och Stora Ensos avyttring. Anläggningen i Pfarrkirchen och dess 90 medarbetare har gedigen erfarenhet inom produktion av högkvalitativ KVH och vi ser fram emot att fortsätta förvalta dess framgångsrika arv i framtiden, säger Christoph Mödder, delägare i DUBAG Group.

Avyttringen förväntas minska Stora Ensos årliga omsättning med 40 MEUR. Den kommer även att minska Stora Ensos produktionskapacitet för KVH med cirka 145 000 m3.


Källa: Stora Enso

Skriv ut

Mest lästaTommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se