Stort intresse för ”Tiotusingen”


2020-11-04

Anette Waara, marknadsområdeschef Sveaskog.
Bild: Sveaskog
Anette Waara, marknadsområdeschef Sveaskog.

Intresset är stort för Sveaskogs ”Tiotusingen”, ett bidrag till lokala föreningar i Norrbotten och Västerbotten med möjlighet att stärka och utveckla sin lokala verksamhet på orten.
– Vi är överväldigade av att så många föreningar lämnat in sina ansökningar, säger Anette Waara, marknadsområdeschef för Sveaskog i norra Sverige.


När ansökningstiden stängdes nyligen så var succén ett faktum. Nästan 200 föreningar från Norrbotten och Västerbotten har skickat in en mångfald av ansökningar.

– Vi är så nöjda, att vi i går beslutade att vi ska fortsätta med den här typen av utlysningar. Sveaskog vill bidra till ett fungerande och livskraftigt föreningsliv i Norrbotten och Västerbotten. Vår verksamhet skapar arbetstillfällen i flera led, som ensam större arbets- och uppdragsgivare på många mindre orter, därför är denna satsning för lokalsamhällena viktig för oss, säger Anette Waara, marknadsområdeschef för Sveaskog i norra Sverige.

Sveaskog uppmanade i höstas föreningar på orter där Sveaskog har verksamhet i Norrbotten och Västerbotten, att ansöka om bidrag på upp till 10 000 kr. Pengarna ska användas för att genomföra evenemang, stärka föreningen eller skapa riktade projekt med fokus på lokalsamhället. – Det här bevisar återigen att det finns driftiga människor på orten, som många gånger är nyckeln för att de mindre samhällena ska växa. Nu kommer det svåraste, att vara tvungen att välja, säger Anette Waara.

Den 25 november kommer de utvalda föreningarna att presenteras. Nästa utlysning kommer att starta upp den 1 mars 2021 och de som inte valts ut denna gång, kan då söka igen.


Vill du ansöka?
För mer information om ”Tiotusingen” eller ansökan kontakta Sveaskogs kundtjänst på telefon 0771-787 100 eller e-post
kundcenter@sveaskog.se
.


Källa: Sveaskog


Skriv ut

Mest lästa

Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se