Sveaskogs ”tiotusing” fortsätter att bidra till ett starkt lokalsamhälle


2021-02-23

Anette Waara, chef marknadsområde Nord.
Bild: Ingela Lekfalk
Anette Waara, chef marknadsområde Nord.

Intresset var stort när Sveaskog under 2020 uppmanade föreningar, på orter där bolaget har verksamhet i Norrbotten och Västerbotten, att ansöka om stöd på upp till 10 000 kr för att genomföra evenemang, stärka föreningen eller skapa riktade projekt med fokus på lokalsamhället. Närmare 300 föreningar sökte. Nu startar nästa omgång med möjligheter för föreningar att söka tiotusen kronor till sin verksamhet.

– Många föreningar har hört av sig till oss för att de önskar att vi ska fortsätta med denna form av sponsring. Då Sveaskog behöver driftiga människor på orten, som många gånger är nyckeln för att de mindre samhällena ska växa, vill vi fortsätta med denna satsning, säger Anette Waara, marknadsområdeschef för Sveaskog i norra Sverige, som är initiativtagare till kampanjen.

Det stora intresset från lokalsamhällenas föreningar för att skapa aktiviteter, genomföra evenemang och stärka föreningen på orten har medfört att Sveaskog nu öppnar upp samma utlysning den 23 februari 2021.

Föreningarna som söker behöver ha sin verksamhet på de orter där vi har skog. Eftersom Sveaskog ofta är ensam större arbets- och uppdragsgivare på många mindre orter, är denna satsning på lokalsamhällena viktig för oss. Ett rikt föreningsliv bidrar till trivsel och möjligheter på de mindre orterna, säger Anette Waara.


Källa: Sveaskog


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se