Timbersports laddar för årets första internationella tävling


2020-09-15

Ferry Svan tog nytt svenskt rekord i Springboard under kvaltävlingen den 15 augusti.
Bild: STIHL TIMBERSPORTS
Ferry Svan tog nytt svenskt rekord i Springboard under kvaltävlingen den 15 augusti.

Söndag den 20 september avgörs de nya internationella TIMBERSPORTS-tävlingarna Four Nations Cup för PRO-atleter och Six Nations Cup för Rookies. Till Rookie-tävlingen har svenske Edvin Karlsson och storfavoriten Emil Hansson kvalificerat sig. I PRO-tävlingen representeras Sverige av Johannes Eriksson, Calle Svadling och Ferry Svan, varav den senare slog till med nytt svenskt rekord i kvalet.

På söndag avgörs Four Nations Cup och Six Nations Cup i tyska München. Europeiska toppatleter från fyra respektive sex länder ska äntligen få tävla när årets första internationella tävlingar i TIMBERSPORTS av stapeln. Atleterna kommer från bland annat Sverige, Österrike, Frankrike och Tyskland.

För Sverige tävlar flera internationellt erkända och erfarna atleter. Under en tävlingshelg i Orsa den 15 augusti arrangerades årets första svenska tävling som också blev kvalet till helgens internationella tävlingar. I Rookie-tävlingen Six Nations Cup har Emil Hansson, bronsmedaljören från Rookie-VM 2019, kvalificerat sig tillsammans med det nya stjärnskottet Edvin Karlsson. I PRO-tävlingen Four Nations Cup tävlar Johannes Eriksson från Leksand, Calle Svadling från Bjursås och Ferry Svan från Vansbro om årets första internationella titel. 

– Jag har aldrig varit i bättre fysiskt form än vad jag är nu. Tävlingsformen är lite ringrostig men jag känner att jag har förbättrat formen överlag och specifikt i vissa grenar. Nu siktar jag på en pallplats och gärna högst på pallen, men en pallplats ska vara ett realistiskt mål, säger Ferry Svan.

Under kvalet i augusti satte Ferry Svan nytt svenskt rekord i den spektakulära grenen Springboard. Ett rekord som han jagat i ett par år.

Genomförs under anpassade former
Inför tävlingarna har STIHL TIMBERSPORTS tagit fram strikta riktlinjer som gäller för alla deltagare, såväl som atleter som crew. Riktlinjerna är anpassade efter den rådande situationen och baseras på lokala myndigheters råd och regler. Bland annat ska alla hålla avstånd, tvätta händerna kontinuerligt och antal personer ska hållas till ett minimum. Vid de tillfällen det är svårt att hålla avstånd är det obligatoriskt att bära ansiktsmask. Tävlingarna som arrangeras i en tv-studio i München kommer att genomföras utan publik. För fans som vill följa sporten kommer den att livesändas via sociala medier.


Deltagare Six Nations Cup (Rookie)
1. Marcel Steinkämper, Tyskland
2. Edvin Karlsson, Sverige
3. Emil Hansson, Sverige
4. Stefan Penker, Österrike
5. Peter Ritsch, Österrike
6. Michel Perrin, Italien
7. Loic Voinson, Frankrike
8. Maxime Lajarrige, Frankrike
9. Sébastien Bato, Frankrike
10. Nils Rölli, Schweiz
11. Robin Haas, Schweiz
12. Oliver Reinhard, Schweiz


Deltagare Four Nations Cup (PRO)
1. Ferry Svan, Sverige
2. Calle Svadling, Sverige
3. Johannes Eriksson, Sverige
4. Pierre Puybaret, Frankrike
5. Guillaume Maure, Frankrike
6. Alexandre Meurisse, Frankrike
7. Christophe Geissler, Schweiz
8. Cyril Pabst, Schweiz
9. Pirmin Gnädinger, Schweiz
10. Armin Kugler, Österrike
11. Josef Laier, Österrike
12. Thomas Fasching, Österrike


Källa: STIHL Timberssports


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se