Valmet levererar ny flingtorknings- och balningslinje samt en CTMP-ombyggnad till SCA Ortvikens bruk


2020-12-16

SCA Ortviken
Bild: SCA Ortviken
SCA Ortviken

Valmet levererar en ny flingtorknings- och balningslinje samt en ombyggnad av den befintliga produktionslinjen för termomekanisk massa (TMP) vid SCAs pappersbruk i Ortviken, till en kemitermomekanisk linje för avsalumassa med en kapacitet på 300 000 ton per år. Leverans och installation av utrustningen kommer att ske under 2022 och uppstart av CTMP-produktionen planeras i början av 2023.

Ordervärdet kommer inte att offentliggöras, men en order av denna storlek och omfattning värderas vanligtvis till 40-50 miljoner euro. Ordern ingår i Valmets orderingång för fjärde kvartalet 2020.

– Vi är glada över att få samarbeta med SCA och vara deras partner i denna omställning till CTMP-massaproduktion vid pappersbruket i Ortviken. Vi är övertygade om att den här Valmet-leveransen kommer att ge bästa möjliga prestanda och ge den mix av massaprodukter som krävs för att möta SCAs höga förväntningar på detta projekt, säger Andreas Lindstedt, Corporate Account Manager, Services, på Valmet.

– Både SCA och Valmet har en lång industriell historia och vi samarbetade redan på 1930-talet när SCAs Östrand-fabrik byggdes i Sundsvall. Våra företag har båda ett starkt fokus på mer hållbar utveckling samt säkerhet och kvalitet. Vi är stolta över att vara den utvalda partnern när SCA nu tar nästa steg framåt, säger Rickard Andersson, Vice President, Fiber Processing Business Unit, Pulp and Energy, Valmet.


Källa: Valmet

Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se