VDar från skogs- och pälsbranschen blir del av Jämställdhetsakademin


2020-01-15

Fredrik Munter, vd för Mellanskog.
Bild: Mellanskog
Fredrik Munter, vd för Mellanskog.

Jörgen Martinsson, vd för Svensk Mink.
Bild: Svensk Mink
Jörgen Martinsson, vd för Svensk Mink.

Fredrik Munter, vd för Mellanskog, och Jörgen Martinsson, vd för Svensk Mink, tar plats i det gröna näringslivets egen Jämställdhetsakademi. Som ledamöter i akademin blir de en del av den rörelse som diskuterar, synliggör och agerar för jämställdhet i det omfattande näringsliv som jord och skog utgör med drygt 100 000 sysselsatta.    
– För mig handlar det i slutändan om vilket samhälle jag vill att mina barn ska växa upp i, säger Fredrik Munter, Mellanskogs vd.

Händelsen kring skogsmaskintillverkaren Ponsses almanackor med lättklädda kvinnor är tillsammans med ojämställt styrande och ägande exempel som utmanar det gröna näringslivet både vad gäller attraktionskraft, framgång och ökad lönsamhet. För Fredrik Munter som är vd på Mellanskog har engagemanget i jämställdhetsfrågor ökat de senaste åren och han tackade snabbt ja när han fick frågan om att delta i Jämställdhetsakademin. Det som hände kring almanackorna under hösten tycker han är trist och omodernt. För honom var #metoo-rörelsen en ögonöppnare:

– Vi var inne i en process för att lyfta kunskapen om jämställdhet hos en tidigare arbetsgivare. Jag blev förskräckt när jag förstod vidden av problemet och insåg att jag tidigare varit naivt omedveten. För mig handlar det i slutändan om vilket samhälle jag vill att mina barn ska växa upp i, säger han.

Nu hoppas han kunna bidra med engagemang och kunskap till Jämställdhetsakademin och samtidigt få värdefull inspiration och kunskap tillbaka.

Jörgen Martinsson, som nyligen kom tillbaka som vd för Svensk Mink efter några års uppehåll, har stor erfarenhet av både näringsliv, föreningsliv och från styrelsearbete. Han har sett både bra och dåligt jämställdhetsarbete och att nu få vara med och påverka dessa viktiga frågor tycker han känns mycket inspirerande.

– Jag går in i uppdraget med öppna ögon, öppet sinne och med en stor portion ödmjukhet, förvissad om att ökad jämställdhet är nyckeln till fortsatt framgång.

Med de två nya ledamöterna på plats består akademin av 10 kvinnor och 9 män. Ungefär hälften av ledamöterna är profiler inom ledarskap och jämställdhet och de andra har ledarroller i några av de viktigaste organisationerna inom det gröna näringslivet, med jorden, skogen och djuren.



Källa: LRF


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se