Vimek stärker eftermarknadssidan


2019-05-24

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Vimek
Nu är det möjlit att beställa reservdelar dygnet runt, alla dagar i veckan.

2018 lanserade Vimek en digital reservdels­katalog, EPC (Electronic Parts Catalog), på webben. Ett system där kunder, återförsäljare och servicelämnare som har ett användarkonto kan logga in, söka och beroende av behörighet beställa reservdelar 24-7.

– Tanken är att katalogen ska underlätta arbetet för våra användare. Idag har alla en dator, telefon eller surfplatta. Med den digitala lösningen går det enkelt utifrån varje maskinmodell att hitta rätt reservdelar och beställa dem dygnet runt, oavsett var i världen man befinner sig, berättar Jonny Granström, Vimeks eftermarknadschef.

– När reservdelar behövs är det ofta bråttom och då underlättar det att man snabbt kan hitta rätt delar och beställa på en gång. Det går till och med att lägga en order om man befinner sig i fält och har tillgång till internet eller mobildata.

Reservdelskatalogen utvecklas löpande med mer innehåll. Att hitta rätt delar görs antingen genom att navigera sig fram till sin maskinmodell eller att söka på maskinens serienummer.

Som kund kan man lägga ordern direkt i EPC och ordern går till kundens återförsäljare. Finns inte delarna på lager hos återförsäljaren skickar de ordern vidare till Vimek.

– Man kan även ringa eller mejla in beställningen till sin återförsäljare, servicelämnare eller direkt till oss, tillägger Jonny. 

I början av 2019 infördes dessutom riktade kontaktvägar via e-post. Med särskilda funktionsbrev­lådor för reservdelar, support och reklamationer slussas alla ärenden direkt till rätt mottagare.

Det skall vara lätt och smidigt att äga en Vimek skogsmaskin. Professionell service och support, samt snabba leveranser av produkter och reservdelar, är en självklarhet för oss och det bygger en stabil grund för dig som maskinägare.



Källa: Vimek


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se