PONSSE Manager tar digitaliseringen av skogsmaskiner till en ny nivå


2018-04-06

Bild: Ponsse

PONSSE Manager är ett modernt system för skogsmaskinövervakning och dataöverföring som skogsmaskinentreprenörer kan använda för att se var maskinerna befinner sig och visa bland annat produktivitetssiffror och bränsleförbrukning. PONSSE Manager kan införas via programuppdateringen för Opti 4G-informationssystemet som togs i drift i början av 2018.

Med PONSSE Manager kan entreprenörer förbättra effektiviteten i verksamheten och öka produktiviteten tack vare realtidsövervakning av arbetet ute på fältet. PONSSE Manager är ett användarvänligt och informativt verksamhetshanteringssystem med tydlig grafik.

PONSSE Manager är inte bara ett verktyg för telekommunikation, utan en omfattande digitaliseringsplattform som tillåter användning av sakernas internet (Internet of Things – IoT) under lång tid framöver.

– PONSSE Manager tar datainsamlingen till en helt ny nivå och ansluter maskinerna till IoT-nätet. Detta skapar goda möjligheter för skogsmaskinentreprenörerna att hantera och utveckla verksamheten, säger Juha Inberg, Director, Technology and R&D.

PONSSE Manager har ett stort utbud av funktioner. Med Manager kan entreprenörer övervaka beståndens avverkningsförlopp, planera och hantera maskintransporter, registrera maskinernas produktion enligt trädslag och sortiment samt skriva ut mätbevis. Dessutom informerar PONNSE Manager entreprenören om maskinen behöver service samt visar data om bränsleförbrukning och serviceanmärkningar från föraren. Systemet innehåller också en realtidsvy över skördarens Ecodrive-funktion, vilket gör det möjligt att övervaka maskinens produktivitet och arbetsfaser i detalj.

PONSSE Manager finns tillgängligt på smarttelefoner, surfplattor och datorer oavsett var du befinner dig. Data överförs automatiskt från maskinen utan att föraren behöver skicka filer under avverkningen.

PONSSE har varit föregångare inom skogsmaskiner och tillhörande telekommunikationslösningar under flera årtionden. Ponsse lanserade de första datorerna på sina skogsmaskiner 1992. Redan då var det möjligt att överföra data mellan maskinen och kontoret via NMT-nätverket. 1997 anslöts maskinerna för första gången till internet, vilket var en revolutionerande innovation för arbetet ute på fältet. Telekommunikationslösningarna har utvecklats en hel del sedan dess, och Ponsse har lanserat lösningar som PONSSE Fleet Management och flera andra trådlösa tillämpningar. 

 

Källa: PONSSE

Skriv ut

Mest lästa
Unica Media AB © 2018
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se