Södra satsar på hotellverksamhet


2019-03-22

Södras nys Hotell Biologi.
Bild: Södra

Södras nys Hotell Biologi.Tusentals lediga enkelrum, söderläge och nybyggt.  För att öka mångfalden i naturen placerar Södra ut 5 500 bihotell i medlemmarnas skogar och trädgårdar. Hotellen riktar sig till målgruppen solitärbin och man hoppas på gäster redan i vår.

Vid Södras årsmöten i mars har 5 500 bihotell delats ut.  Syftet med hotellen är att öka antalet solitärbin och mångfalden i naturen vilket i sin tur ger bättre pollinering och en bättre skörd av frukt och bär.

– Flera rapporter visar att antalet pollinerande insekter har minskat under 2000-talet. Med små medel kan vi alla vara proaktiva och göra en positiv insats för de nyttoinsekter som solitärbina är, säger Klara Joelsson, ekolog på Södra.

Solitärbin lever som singlar och bildar inte stora samhällen i bikupor som honungsbina gör. Det finns närmare 300 arter i Sverige varav 100 är rödlistade. Genom att sätta upp bihotell erbjuds en plats där de kan lägga ägg. Solitärbina är duktiga pollinerare och bidrar till en ökad skörd av frukt och bär.

– Binas pollination av grödor och vilda växter har en oerhört viktig roll för ekosystemen och deras funktioner. Pollinerande insekter är mycket viktiga för både natur och människa, säger Klara Joelsson.


Fakta: Hotell Biologi
Du kan sätta upp ditt hotell från tidig vår till sen höst, då de erbjuder både boplats och skydd mot kyla. Hotellen är tillverkade i Åryd, utanför Växjö av Jörgen Karlsson.

  • Avkoppling och trygghet
  • Tusentals lediga rum
  • Söderläge
  • ”All you can eat” buffé
  • Nybyggt
  • Enkelrum

Bihotellet är gjort av granträ och Södras logotyp är målad på vattentålig furuplywood.
Källa: Södra


Skriv ut

Mest lästaMiTTiA

Tommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se