Ferry Svan klar för Champions Trophy i Göteborg


2019-03-21

Ferry Svan under Champions Trophy i franska Marseille 2018.
Bild: STIHL Timbersports
Ferry Svan under Champions Trophy i franska Marseille 2018.

Ferry Svan fortsätter att imponera inom Timbersports och får nu ännu ett wildcard när världsmästerskapet Champions Trophy avgörs på hemmaplan. Den 25 maj tävlar Ferry som den första svensk någonsin i sitt andra Champions Trophy. Tävlingen avgörs på Tjolöholms Slott, strax utanför Göteborg, och samlar världseliten inom Timbersports.

Dalasonen Ferry Svan får nu ännu en gång visa att han hör hemma bland världseliten. I förra årets Champions Trophy i franska Marseille slipade Ferry sitt personbästa med hela15 sekunder och slutade på en åttondeplats. Under det europeiska kvalet i polska Katowice blev Ferry bästa svensk och får nu chansen att tävla på hemmaplan när Champions Trophy för första gången avgörs i Sverige.

– Göteborg är som hemmaplan för mig då jag har bott här. Förra året jag var fyra slag efter tjecken Martin Komarek som slog ut mig. I år hugger jag snabbare och är i helt klart bättre form. Nu satsar på en bättre placering än fjolårets åttondeplats, säger Ferry Svan.

Ferry Svan var den yngsta någonsin att tävla i ett Champions Trophy när han genomförde världsmästerskapet 2018. Sedan tidigare har Ferry en juniorvärldsmästartitel bakom sig från 2017 och har sedan dess tävlat i seniorklassen.

Världseliten inom Timbersports samlas den 25 maj på Tjolöholms slott utanför Göteborg för att tävla i det prestigefyllda världsmästerskapet Champions Trophy. Endast de 12 bästa atleterna får chansen att göra upp om titeln. Totalt genomförs fyra grenar i ett svep som kräver kondition, styrka och teknik. Atleterna möts i utslagningsheat och de två som vunnit sina samtliga heat möts i finalen där vinnaren koras. Kanadensaren Stirling Hart är nuvarande titelhållare och siktar på att stå överst på pallen i Göteborg.

Tävlanden Champions Trophy 2019
1. Stirling Hart, Kanada
2. Matthew Cogar, USA
3. Martin Komarek, Tjeckien
4. Armin Kugler, Österrike
5. Martin Kalina, Tjeckien
6. Robert Ebner, Tyskland
7. Paolo Vicenzi, Italien
8. Elgan Pugh, Storbritannien
9. Ferry Svan, Sverige
10. Michael Del Pin, Italien
11. Jesse Whitefield, Nya Zeeland
12. TBC, Australien

Champions Trophy och rookie-VM
Datum: 25 maj 2019
Tid: rookie-VM, klockan 14.15.
Champions Trophy, klockan 17.30
Plats: Tjolöholms Slott
Källa: STIHL