Emil Hansson får revansch i rookie-VM i Timbersports


2019-04-09

Emil under rookie-VM i Marseille 2018. Nu är han sugen på revansch och en pallplats.
Bild: STIHL TIMBERSPORTS
Emil under rookie-VM i Marseille 2018. Nu är han sugen på revansch och en pallplats.

Emil Hansson imponerade stort under rookie-VM i Timbersports 2018 när tävlingen avgjordes i Marseille i Frankrike. Inför årets juniorvärldsmästerskap får Emil möjlighet att ta revansch till en pallplats när han återigen får representera Sverige. Inför rookie-VM som avgörs den 25 maj på Tjolöholms Slott utanför Göteborg är Emil en av favoriterna till juniorvärldsmästartiteln.


Emil Hansson är andra svensk någonsin som tävlar i rookie-VM i Timbersports. Tidigare har endast Ferry Svan ställt upp då han slog till med VM-guld 2017. I fjol knep Emil en fjärdeplats när han tävlade i rookie-VM i Timbersports i franska Marseille 2018. Nu får han chans till revansch när tävlingen avgörs på Tjolöholms Slott utanför Göteborg.

Framtiden spås vara ljus för Emil som imponerat i flera rookie-tävlingar och nu är rankad som bästa junior – i världen. Formen har han slipat sedan förra året och hans tider närmar sig, och ibland till och med slår, flera seniorer. Inför rookie-VM på Tjolöholms Slott är

17-åringen favorittippad när han ska möta junioratleter från bland annat Australien, Nya Zeeland, Kanada och USA.

– Jag har stora chanser att vinna i år och det såg man redan förra året. Det gäller att göra det man ska och har planerat. För Timbersports är det jättebra att ett världsmästerskap arrangeras på hemmaplan och ett bevis på att vi har flera bra atleter i Sverige, säger en revanschsugen Emil Hansson.

Rookie-VM avgörs på Tjolöholms Slott den 25 maj. Totalt tävlar tio atleter med en maxålder på 25 år. Fyra grenar avgörs var för sig och den atlet som lyckats samla flest poäng i samtliga grenar utses till juniorvärldsmästare. Juniorerna utmanas i discipliner med motorsåg, yxa och en två meter lång handsåg. 

Tävlanden rookie-VM 2019 
1. Josh Bakes, Australien
2. Peter Ritsch, Österrike
3. Connor Morse, Kanada
4. Matyas Klima, Tjeckien
5. Loic Voinson, Frankrike
6. Finn Neusinger, Storbritannien
7. Chris Lord, Nya Zeeland
8. Killian Schmid, Schweiz
9. Emil Hansson, Sverige
10. Rainer Shooter, USA

Champions Trophy och rookie-VM
Datum: 25 maj 2019
Tid: rookie-VM, klockan 14.15.
Champions Trophy, klockan 17.30
Plats: Tjolöholms SlottKälla: Stihl