Hon tar över Delvators marknadsföring


2019-04-09

Roses Åkesson är ny marknadsansvarig för Delvator AB och Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige.
Bild: Mats Thorner
Roses Åkesson är ny marknadsansvarig för Delvator AB och Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige.

Roses Åkesson har tillträtt tjänsten som marknadsansvarig för Delvator AB och Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige.

Roses Åkesson har lång och gedigen erfarenhet av både den grafiska branschen och marknadsföring av tekniska produkter. Hon kommer närmast från Hedson Technologies AB i Arlöv, som levererar härdningslampor, lyft- och rengöringsutrustning till bilverkstäder och industriföretag över hela världen.

– Det är mycket spännande att nu ta ytterligare ett steg i yrkeskarriären och bli en del av Delvators team och jobba för att göra Hitachis representation i Sverige ännu starkare, säger hon.

Delvator AB är Hitachis generalagent på den svenska marknaden och arbetar på flera fronter för att öka Hitachis marknadsandel i Sverige.

Hitachis band- och hjulgrävare dominerar försäljningen, men sedan ett antal år marknadsförs även Hitachis hjullastare kraftfullt gentemot svenska maskinentreprenörer.

– Efter min första intensiva tid hos Delvator slås jag av hur engagerade och kunniga svenska maskinentreprenörer är när det gäller sina maskiner. Det är stimulerande att se, berättar Roses Åkesson.

Nu laddar hon och kollegerna bland annat för årets två stora mässor i Sverige, Load Up North i Umeå 29-31 augusti och Entreprenad Live 12-14 september. Delvator deltar vid båda mässorna.

– Jag hoppas få möta många av Hitachiägarna både då och dessförinnan, säger Roses Åkesson.Källa: Delvator