Försäljning av skogsplantor via nätet sätter nytt rekord


2019-04-10

Plantskola.
Bild: Linnea Aronsson
Plantskola.

Svenska Skogsplantor erbjuder försäljning av skogsplantor via Internet. Under 2018 ökade försäljningen på Plantwebben med 130 procent jämfört med 2017.

Med olika funktioner i Plantwebben är det enkelt att skräddarsy en beställning. Bland annat går det att markera på en karta var plantorna ska levereras. Utifrån vald säsong och kommun där plantorna ska sättas ut får skogsägaren förslag på plantor som lämpar sig för aktuell plats.

– Plantwebben erbjuder kvalitativa skogsplantor på ett enkelt och smidigt sätt. Sedan vi lanserade tjänsten 2017 har försäljningen ökat med 130 procent. Smidigheten och möjligheten att följa beställningarna lockar våra kunder, säger Katarina Theander, affärsområdeschef Norra Sverige vid Svenska Skogsplantor.

Plantwebben är dock ingen e-handelssajt utan mer ett komplement till den personliga kontakten med Svenska Skogsplantors säljare.

– Alla beställningar synas av en säljare innan en orderbekräftelse skickas. Kunderna är även i fortsättningen välkomna att kontakta våra säljare via telefon samt e-post och det går att till exempel lägga en order via en säljare och sedan göra avropet via Plantwebben, förklarar Katharina Theander.



Källa: Svenska Skogsplantor