Landshypotek Bank blir samarbetspartner i Virkesbörsens nya tjänst ”Hitta skogsbank”


2019-04-26

Bild: Landshypotek Bank

Virkesbörsen, en digital handelsplats för köp och sälj virke, fortsätter att växa och lanserar nu Hitta skogsbank. En tjänst där användare enkelt kan jämföra olika bankers erbjudande mot skogsägare. Tjänsten är en del i det ekosystem av tjänster som Virkesbörsen vill bygga för att göra virkesmarknaden mer effektiv och transparent. Tjänsten gör det enklare för skogsägare att fatta informerade beslut kring sitt skogsbruk och kommer förhoppningsvis öka lönsamheten på gårdsnivå. Tjänsten är helt gratis och återfinns på Virkesborsen.se.

– Vi vill göra det enklare att bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige, därför lanserar vi Hitta skogsbank. En tjänst som gör det barnsligt enkelt att jämföra olika bankers erbjudande mot skogsägare. Detta är ett naturligt steg för Virkesbörsen i vår strävan mot en mer transparent och effektiv virkesmarknad, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen.

Hitta skogsbank är en digital jämförelsetjänst där skogsägare enkelt kan få relevant information om olika bankers erbjudande mot skogsägare. Detta blir ett första samarbete med bankerna för att sedan utvärdera och utveckla Virkesbörsens erbjudande med finasiella tjänster. 

– Vi är väldigt glada för de banker som valt att bli samarbetspartner i denna tjänst. Det visar att de delar vår vilja om att göra det enklare att bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige. Oavsett var man bor eller har sin skog, fortsätter Adam. 

– Som bank vill vi självklart vara lätta att hitta och finnas på de platser där våra kunder finns. Vi ser ständigt på nya möjligheter att vara tillgängliga för nya kunder och ”Hitta skogsbank” är ett sätt att göra detta, säger Per Lindblad, vd Landshypotek Bank.

På Virkesbörsen kan skogsägare med en skogsbruksplan redan idag enkelt utgå från Åtgärdslistan och på så sätt bedriva ett aktivt skogsbruk utan att riskera att halka efter med de åtgärder som behöver utföras. Med den nya tjänsten, Hitta skogsbank, kan skogsägare nu dessutom enkelt få relevant information om olika bankers erbjudande och därmed fatta kloka beslut utifrån sina ekonomiska förutsättningar. 

– På Virkesbörsen kan virkesköpare enkelt hitta virke för just sina behov, effektivisera råvaruanskaffningen och skogsägaren når ut till fler potentiella virkesköpare. Skogsägare kan också ta in offerter på skogsvård på Skogsvårdstorget och nu jämföra skogsbanker. Det gör att Virkesbörsen blir en naturlig plats att gå till när man vill bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk, säger VD och medgrundare Adam Aljaraiah.

Tjänsten är gratis och återfinns på Virkesbörsens hemsida (virkesborsen.se). Virkesbörsen lanserar löpande nya tjänster som skapar värde för virkesmarknadens samtliga parter;skogsägare, virkesköpare, banker m.fl. Tillsammans bildar Virkesbörsens tjänster ett digitalt ekosystem för virkesmarknadens samtliga parter, nu även bankerna som når fler och potentiellt nya kunder på ett kostnadseffeltivt sätt i rätt läge av kundresan. 

– Precis som Virkesbörsen vill vi göra det enklare och mer lönsamt att driva ett aktivt skogsbruk i Sverige. För skogsbrukarna är det viktigt att det finns en bank som har kunskap inte bara om finansiering utan även om skogsbruk i sig, vilket många av våra kundansvariga har, säger Per Lindblad, vd Landshypotek Bank.


Klicka här för att kommat till Hitta skogsbank



Källa: Virkesbörsen