Stora Enso sponsrar förnybart och cirkulärt världsmästerskap i nordisk skidsport i Oberstdorf 2021


2019-09-10

Bild: Stora Enso

Stora Enso kommer att vara huvudsponsor för världsmästerskapen i nordisk skidsport i tyska Oberstdorf 2021. Sponsorskapet bygger vidare på erfarenheterna från tidigare världsmästerskap att bidra till hållbarhet och cirkularitet på ett stort idrottsevenemang. Företaget kommer att visa upp åtskilliga applikationer på förnybara och återvinningsbara lösningar.

Under evenemanget kommer Stora Enso att verka för en ökad medvetenhet om fördelarna med förnybara produkter och innovationer tillsammans med den lokala mästerskapskommittén i Oberstdorf. Stora Ensos produkter tillverkade av träfiber är ett klimatvänligt alternativ till produkter tillverkade av fossilbaserade råvaror och innebär mindre koldioxidutsläpp. Under världsmästerskapen kommer olika produkter baserade på förnybara råmaterial att finnas tillgängliga, såsom temporära träbyggnader och förpackningskartong.  

Det är nu fjärde gången som Stora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport, efter att ha varit huvudsponsor för tävlingarna i österrikiska Seefeld 2019 och finska Lahtis 2017, samt sponsor för tävlingarna i Falun 2015. Stora Ensos träbaserade lösningar i form av byggnader, juiceförpackningar, brickor, bestick, prispallar och priser bidrog till hållbarheten under de här evenemangen. Stora Enso satsade även på att öka mästerskapens cirkularitet genom återvinning. 

Världsmästerskapen i nordisk skidsport i södra Tyskland är en fantastisk möjlighet för Stora Enso att komma nära sina huvudmarknader. Företaget har cirka 5 000 medarbetare i Centraleuropa.  

– Vi är väldigt glada att för fjärde gången sponsra världsmästerskapen i nordisk skidsport, säger Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström.
– Hållbarhet är centralt i vår verksamhet i den cirkulära bioekonomin. Våra produkter ersätter fossilbaserade material som plast, och vi är mycket stolta över att bidra till ett hållbart evenemang med våra förnybara träbaserade material. För oss är det naturligt att sponsra detta världsmästerskap eftersom skogen, där de flesta av tävlingarna äger rum, är själva kärnan i bioekonomin och i vår värdekedja. Vi har mycket positiva erfarenheter från tidigare världsmästerskap i Österrike, Finland och Sverige.



Källa: Stora Enso