Flera värmlänningar nominerade till Jaktgalan 2019


2019-10-02

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: Studiefrämjandet
Niclas Kilhage är nominerad i kategorin Årets eldsjäl på Jaktgalan 2019. På bilden instruerar han skytteinstruktörer på Tönnets skjutbana, Ekshärad.

När nomineringarna släpptes inför höstens jaktgala var det flera värmlänningar bland de nominerade. Vi hittar värmlänningar representerade i fyra av sju kategorier. Nominerad i kategorin årets eldsjäl är Studiefrämjandets Niclas Kilhage.

– Det känns naturligtvis väldigt smickrande att bli uppmärksammad på det här sättet, säger Niclas. Jag känner mig väldigt ödmjuk inför det faktum att vi är många som hjälps åt att göra bra saker för jakten och jaktens utövare, fortsätter han.

Övriga nominerade kandidater från Värmland är Emil Jonsson nominerad i kategorin årets jägare, Karin Björck nominerad i kategorin årets eftersöksjägare och Anton Besterman nominerad i kategorin årets nya jägare.

– Nomineringarna är en bekräftelse på att Värmland är ett län med många intresserade och engagerade jägare, säger Anders Olsson, ordförande på Jägareförbundet Värmland.

Jaktgalan arrangeras av tidningen Allt om Jakt & Vapen och Svenska Jägareförbundet. Ett av syftena med jaktgalan är att lyfta jägare som gjort stora insatser för jakten.

Nu är det upp till allmänheten att gå in och rösta på sin favoritkandidat, fram till den 31 oktober är röstningen öppen. Vinnarna koras sedan på Jaktgalan 23 november på Sundbyholms slott.


Källa: Studiefrämjandet