BillerudKorsnäs och SKF i samarbete för bättre effektivitet


2019-11-04

BillerudKorsnäs och SKF samarbetar för att minska underhållskostnader, öka produktionen och stärka hållbarhetsarbetet vid Karlsborgs bruk i Kalix.

Realtidsdata från 480 uppkopplade mätpunkter i bruket kommer att analyseras vid SKF:s analyscenter ”Rotating Equipment Performance Center” i Göteborg. Kombinerat med en ny, prestationsbaserad affärsmodell möjliggör detta underlag för snabbare beslut av fabrikens operatörer och SKFs ingenjörer, med fokus på att förbättra effektiviteten i kritisk maskinutrustning.

SKF:s kompetens kring den roterande axeln och automatiska smörjsystem bidrar också till en minskad konsumtion av lager, tätningar och smörjmedel. Detta stöttar brukets ambition att minska sin miljöpåverkan, samt reducerar kostnader.

– Vi strävar hela tiden efter att uppnå effektivitetsförbättringar med fokus på produktionsstabilitet och säkerhet. Det här är ett steg framåt för oss i Karlsborg och för hela BillerudKorsnäs, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef, BillerudKorsnäs.

– Genom att arbeta tillsammans skapar vi förutsättningar för snabbare beslutsfattande och därigenom hjälper vi kundernas maskiner prestera på den nivå de är designade för. Genom att använda en prestationsbaserad affärsmodell jobbar vi mot gemensamma mål med kunden, för att förbättra deras effektivitet, samtidigt som vi reducerar svinnet som förekommer i en transaktionell affärsmodell, säger Alrik Danielson, vd och koncernchef, SKF.

Karlsborgs bruk producerar över 300.000 ton per år av förpackningskartong och kraftpapper.



Källa: BillerudKorsnäs