Nu lanseras världens första motorsåg med magnesiumkolv


2020-11-04

Nya MS 400 C-M – världens första motorsåg med magnesiumkolv.
Bild: STIHL
Nya MS 400 C-M – världens första motorsåg med magnesiumkolv.

I höst släpper STIHL MS 400 C-M i Norden. Den kraftfulla motorsågen är unik med en kolv i magnesium och vänder sig framförallt till proffsanvändare och skogsägare.

– Det här är en motorsåg som har designats för professionellt bruk med mer effekt, vridmoment och snabbare acceleration. MS 400 C-M är den kraftfullaste motorsågen i 60-kubiksklassen från STIHL och vi ser redan ett stort intresse för den, säger Niclas Zetterberg, produktchef STIHL Norden.

MS 400 C-M har en effekt på 4 kilowatt och vridmoment på 4,1 newtonmeter. Den är dessutom utrustad med en unik kolv i magnesium som är lättare än traditionella aluminiumkolvar och bidrar till snabbare motoracceleration.

Oavsett om uppgiften är att fälla, kvista eller kapa upp träd är nya MS 400 C-M en effektiv maskin och hjälp i skogen. Maskinen väger 5,8 kg och har ett imponerande effekt/vikt-förhållande på 1,45 kg per kilowatt.

Med senaste generationen helelektronisk motorstyrning, M-Tronic 3.0, får användaren en lättstartad maskin med full effekt direkt från kallstart. Det nya HD2 luftfiltret och förfiltrering bidrar till långa intervaller mellan rengöring och tack vare modern motorteknologi får man effektiv förbränning och låga CO2-utsläpp.

STIHL MS 400 C-M lanseras i Norden under senare delen av hösten 2020.

MS 400 C-M 
Kubik:66,8 cc
Motoreffekt:4,0 kW
Vikt:5,8 kg (utan svärd och kedja)
Vikteffekt:1,45 kg /kW
CO2 g/kWh:656



Källa: STIHL