Södra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart trä


2020-11-11

Bild: NY

Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood.
Bild: Martina Wärenfeldt
Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood.

Södra lanserar Wood Solutions för att utöka samarbetet med kunder och bättre kunna hjälpa dem att bidra till en klimatsmart, enkel och effektiv byggbransch. Det nya konceptet innehåller tjänster, lösningar, råd och stöd som kompletterar de hållbara sågade trävarorna och byggsystemen.

– Woods Solutions är det samlade namnet på våra tjänster, vår rådgivning och vår kundsupport. Vi utvecklar klimatsmarta trälösningar och vill utöka samarbetet med kunder för en hållbar framtid. Då är det viktigt att våra kunder är medvetna om vår innovationsnivå, vårt kvalitetsarbete och vårt fokus på lösningar och inte bara våra produkter, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood.

Wood Solutions främjar också utvecklingen av nya produkter och tjänster på en marknad som förändras snabbt. Några exempel på detta är målade produkter, råspontluckor och kringtjänster till KL-element (korslimmat trä).

– Södra är i den ovanliga positionen att kunna kontrollera hela värdekedjan, från de ansvarsfullt skötta skogar som ägs av våra 53 000 medlemmar hela vägen genom produktion till kund. Det gör att vi kan erbjuda hållbara helhetslösningar utan att kompromissa. Våra produkter har idag fler användningsområden än någonsin, och med Wood Solutions vill vi leva upp till och överträffa våra kunders förväntningar, säger Jörgen Lindquist.



Källa: Södra