STIHL lanserar marknadens rappaste batterimotorsåg


2019-10-02

Bild: STIHL

I höst presenterar STIHL sin mest kraftfulla batteridrivna motorsåg någonsin – MSA 220. Med en kedjehastighet på 24 m/s är det även en av marknadens snabbaste batterimotorsågar. Tack vare den utökade prestandan lämpar den sig till både fällning och kapning. Kedjan spänns verktygsfritt med hjälp av STIHL snabbkedjespänning.

STIHL lanserar nu en av marknadens mest kraftfulla batteridrivna motorsågar – MSA 220. Det är en ny generation batterimotorsåg som har ökad kraft, kapacitet och prestanda jämfört med den tidigare modellen MSA 200. Med den nya EC-motorn ökar inte bara kraften och effektiviteten, utan den bidrar även till ökad komfort och prestanda med 20 procent. MSA 220 ger professionella användare samma höga kraft ända till batteriet är helt urladdat.

MSA 220 levereras med sågkedjan 3/8” PS som ger hög kapförmåga och maximal skäreffekt. Kedjan spänns enkelt och helt utan verktyg med STIHL snabbkedjespänning. Skruva upp locket på sidan av motorsågen och vrid till vänster eller höger för att lossa respektive spänna kedjan. Motorsågen är lika bra till första gallring, fällning av mindre träd som vedkapning. Så både hantverkare, lantbrukare, skogsbrukare och ambitiösa privatpersoner har användning av MSA 220.

För maximal effekt rekommenderas STIHL AP 300 S batteriet vilket ger längre driftstid och mer kraft. Motorsågen är även regn- och fuktsäker och man slipper därför avbryta arbetspasset vid sämre väder.

– MSA 220 är framtagen och utvecklad för professionella användare. Den har låg vikt och är ergonomiskt designad för enkelt användande inom ett flertal olika användningsområden, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

MSA 220 CB

Motor:EC
Batterimodell:AP 300 S
Effekt:281 [Wh]
Vikt:3,0 kg
Vikt med skärutrustning:3,7 kg
Batteri:36 volt
Kedjehastighet:24 m/s
Ljudtrycksnivå:89 [dB(A)]
Ljudeffektnivå:102 [dB(A)]
Vibration höger/vänster:4,8 / 3,6 m/s2
Driftstid:45 minuter (AP 300 S)
Källa: STIHL


Skriv ut

Mest lästaTommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se