STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019


2019-06-18

Bild: STIHL

Världens första och enda motorsåg med elektronisk bränsleinsprutning och marknadens bästa vikt-/effektförhållande, MS 500i W från STIHL, var en av 11 nominerade till SkogsElmias Innovation Award 2019. Motorsågen, som lanserades våren 2019, har en ledande teknisk marknadsposition med sin unika elektroniska bränsleinsprutning. Priset delades ut torsdagen den 6 juni på skogsmässan och MS 500i W fick en silvermedalj.

Utmärkelsen Innovation Award syftar till att lyfta ny och innovativ teknik inom skogsbruket, och den 6 juni delades priset ut för första gången någonsin på SkogsElmia. De produkter som får utmärkelsen anses vara så intressanta att de bidrar till att utveckla skogsbruket.
MS 500i W var en av 11 nominerade bidrag till årets pris.

Vinnare av utmärkelsen utsågs den 6 juni av en jury bestående av branschexperter som utvärderade utifrån nyhetsvärde, miljöpåverkan, arbetsmiljö, slutproduktens kvalitet och ekonomi eller produktivitet. STIHL MS 500i W mottog silver och var en av de produkter som stack ut och placerade sig bland de bästa i juryns sammanvägning.
Motiveringen löd:
”MS 500i är världens första och enda motorsåg med elektronisk bränsleinsprutning. Det möjliggör förbättring av vikt-/effektförhållande för motorsågar och lättare start. Denna betydande förbättring belönas med silver i SkogsElmia Innovation Award 2019.”

– Vi är otroligt nöjda och glada för en silverplacering. Det är ett bevis på att MS 500i W är en innovativ motorsåg med en ny teknologi som gör skillnad i skogsbruksindustrin, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.Källa: STIHL


Skriv ut

Mest lästaMiTTiA

Tommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se