Stora Enso lanserar digital Skogsskola


2021-05-10

Bild: Stora Enso

Nu lanserar Stora Enso en digital skogsskola för skogsägare. Här kan man bygga på sin kunskap och få goda råd i frågor som berör skogsägandet. Skolan handlar om allt från skötsel och lönsamhet, till när det är rätt tid att avverka. Allt som bidrar till ett hållbart, långsiktigt och lönsamt skogsföretag.

Den digitala skogsskolan är ett nytt format som passar extra bra i tider när det är svårt att mötas fysiskt. Skogsskolan består av digitala seminarier fyllda med kunskap. En gång i veckan kommer nya avsnitt med djupdykningar i olika ämnen.

– Vi vill dela med oss av kunskap kring skogsbruk och skogsägande och ge inspiration till att se skogen som det företag det faktiskt är. Det finns så många möjligheter för den som äger skog och vi vill ge hand fasta tips till den som vill utveckla sitt skogsägande och alla dess värden berättar Ulrika Eriksson, marknadskommunikatör på Stora Enso och fortsätter:

– Vi vill ge skogsägare möjlighet att ta del av värdefull kunskap, oavsett skoglig bakgrund eller kunskapsnivå – eller var man befinner sig. Vi har valt den digitala formen för att skogsägare enkelt ska kunna ta del ta del av den hemma från soffan eller närhelst det passar en själv, säger Ulrika Eriksson.

Skogsskolan består av seminarier och filmer som lyfter olika ämnen om allt från ansvarsfullt brukande till ekonomi och generationsskifte.

En av de medverkande är Mats Bygge, som själv är skogsägare i Bergslagen och jobbar med skogsekonomi och fastighetsaffärer på Areal. Han har mycket kunskap om skogsbeskattning, fastigheter och skogsekonomi, som han kryddar med många konkreta exempel. Andreas Jansson, skogsspecialist på Swedbank ger fördjupningar i frågor kring kassaflöde, belåning och fastighetsmarknad.

Dessutom medverkar Martin Holmgren, VD för Stora Enso Skog, han är själv skogsägare och har bakgrund i många roller inom skogsbranschen.

– Martin kommer dra flera paralleller mellan att vara chef för ett skogsbolag och chef för sin egen skog. I båda fallen berörs man av allt från de större, strategiska frågorna, till planering och praktiskt genomförande för att lyckas, berättar Ulrika Eriksson och avslutar:

– Dessutom medverkar skogsägare och delar med sig av sina erfarenheter och berättelser om hur de ser på att äga skog, vilka utmaningar de ställs inför och hur de vill utveckla sitt skogsinnehav.

Seminarierna leds av skidskytteprofilen Magdalena Forsberg som även hon är skogsägare sedan några år tillbaka. Skogsskolan är kostnadsfri och seminarieavsnitten är runt 20 minuter långa. Klicka här för att komma till Skogsskolan!


Källa: Stora Enso

Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se