Svenska Skogsplantor och Mellanskog i nytt långsiktigt avtal


2019-12-10

Gustav Thoft, affärsutvecklingschef på Svenska Skogsplantor.
Bild: Svenska Skogsplantor
Gustav Thoft, affärsutvecklingschef på Svenska Skogsplantor.

Svenska Skogsplantor, som ingår i Sveaskogskoncernen, har tecknat ett nytt avtal med Mellanskog. Avtalet innebär ett fördjupat samarbete och sträcker sig över tio år.

Det här är ett viktigt avtal för Svenska Skogsplantor som innebär att vi levererar plantor och inte minst vår kompetens till Mellanskogs medlemmar. Genom avtalet stärker vi vår position som ledande inom plantor och föryngring, säger Gustav Thoft, affärsutvecklingschef på Svenska Skogsplantor.

Under nästa år tillsätts ett gemensamt råd som kommer att arbeta med utvecklingsfrågor inom skogsvård så som tillväxt och kvalitet.

Svenska Skogsplantor är inne i en progressiv fas med stora satsningar inom både produktion och produkterbjudandet. Mellanskog har 26 000 medlemmar, storleken kombinerat med ett långsiktigt avtal gör att vi nu har en stabil plattform för vidareutveckling av redan konkurrenskraftiga produkter och tjänster för medlemmarna, säger Gustav Thoft.

Tillsammans med Svenska Skogsplantor har vi skapat förutsättningar för ett långvarigt samarbete som kommer vara utvecklande för båda parter. I och med avtalet säkrar vi våra medlemmars tillgång till kvalitativa plantor även på lång sikt, säger Erik Viklund, skogsvårdschef på Mellanskog.

Avtalet omfattar plantleveranser från och med våren 2021.Källa: Svenska Skogsplantor


Skriv ut

Mest lästaTommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se