Växjö är Årets Trästad 2019


2019-10-17

<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\
Bild: NTT Woodnet
Catharina Winberg tog emot priset i Stockholm.

NTT Woodnet har i samråd med skogsindustrikoncernen Stora Enso utsett Växjö till Årets Trästad 2019. Priset som i år delas ut för första gången ges till en stad som satsat målmedvetet och långsiktigt på träbyggande - för klimatet, bra boende och effektivare byggande. Växjö är alltså först ut att få det nya priset.

– Jag känner mig väldigt stolt över att få ta emot priset som är till alla de i Växjö som gjort insatser för hållbart samhällsbyggande. Det är ett erkännande att vi i Växjö är på rätt väg. Vi har hållit på länge och gnetat på i småländsk anda. Det här visar att trägen vinner, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö kommunföretag, VKAB och med politiskt ansvar för byggnation. 

Vinnaren presenterades vid NTT Woodnets kunskapsdagar Stora Trähus, som pågår i Stockholm. Catharina Winberg tog emot priset på plats.

NTT Woodnet och Stora Enso trycker i sin motivering på att de gått igenom de städer som varit tongivande i arbetet med ett ökat träbyggande. De har följt utvecklingen under ett antal år och kunde i arbetet med att ta fram en pristagare ”konstatera att Växjö var klar vinnare hur vi än mätte.”

– Det är fantastiskt att läsa dessa meningar. Vi i Växjö vågar och vi har också vågat utmana vilket vi ser har gjort skillnad. Jag hoppas att många följer i våra spår och väljer klimatsmart byggande, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.Källa: Växjö kommun


Skriv ut

Mest lästaMiTTiA

Tommen gramUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se